Magyarország

2010.02.12. 13:49

Feleségére és önmagra gyújtotta a házat egy férfi Pécsett

<p>Felgyújtotta a saját házát, és végezni akart magával és a feleségével is egy nyolcvanéves férfi Pécsett, a Szabadságharc utcában péntek reggel - közölte a Független Hírügynökséggel Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.</p>

A férfi elvágta a gázpalack gumicsövét, majd meggyújtotta és hagyta, hogy lángra kapjon az egész ház. A feleség próbált kimenekülni, de a férfi nem engedte, bezárta elõtte a bejárati ajtót és a kulcsot eltette. A hetvenhárom éves nõ segítségért kiabált, végül a szomszédok meghallották, és az ablakon keresztül kimenekítették.

A tûzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a gázpalack nem robbant fel, és a ház sem ment teljesen tönkre, de lakhatatlanná vált. A két idõs ember kisebb fokú égési sérülést és enyhe füstmérgezés kapott, egyelõre az orvosok mindkettõjüket kórházban tartják megfigyelés alatt. A férfi ellen emberölés kísérlet gyanúja miatt indult büntetõeljárás és õrizetbe vette a rendõrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!