Magyarország

2010.02.25. 16:23

Dominik-ügy: egy év felfüggesztettet kapott az édesanya

<p>Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság csütörtökön azt az asszonyt, akinek kétéves kisfiát 2007 nyarán halálra martak a család kutyái. Dominik édesanyja eleinte azt állította, hogy a gyerek séta közben tûnt el a Margitszigeten.</p>

Mint ismert, a vád szerint 2007 júliusában egy monorierdõbeli kertben, a család pitbulljai sebezték halálra a kisfiút. A gyerek õrizetlenül maradt, ekkor tévedt a harci kutyák kenneljébe. Az anya eleinte azt mondta, hogy Dominik a Margitszigeten tûnt el. A kicsit elõször búvárokkal keresték, majd a környékbeli erdõt és mezõt is átkutatták, de hiába. A gyerek elásott maradványait csak hónapokkal késõbb találták meg Monorierdõn.

Az édesanya végül bevallotta, hogy õ felejtette nyitva a veszélyes kutyák kenneljének ajtaját. Elmondta, hogy amikor meglátta az összemart altestû, halott gyermeket, sokkos állapotba került. Csak órákkal késõbb szedte össze magát és aztán ásták el a holttestet élettársával.

Az egyébként bûntetlen elõéletû asszony asszony korábban azt mondta a bíróságon, hogy Dominik halálát szörnyû balesetnek tartja. Hozzátette: nagyon szerették, kényeztették és óvták a kisfiút. A Pest Megyei Bíróság az ügyben csütörtökön hozott döntést, amely szerint az asszonyt nem jogerõsen egy év felfüggesztett börtönbûntetésre ítélték. Az ügy másodrendû vádlottja, vagyis a nõ élettársa a bíróság döntése szerint 150 ezer forint pénzbüntetést kapott bûnpártolás miatt. A döntés nem jogerõs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!