Magyarország

2010.02.18. 05:54

DHL igazgató segítette a rektort - MTV

<p>A DHL egyik magyarországi igazgatója is a gyanúsítottak között van, mert a rendõrség szerint összejátszott a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorával.</p>

 A Magyar Televízió Híradója úgy tudja, hogy az igazgató belsõ információkkal segítette a tábornokot és õ mondta meg azt is, hogy kiket rúgasson ki a cégtõl. Mindkettõjük elõzetes letartóztatását kezdeményezte a rendõrség, egy harmadik gyanúsított pedig szabadlábon védekezhet. A DHL magyarországi vezetése közleményt adott ki, abban azonban nem említik, hogy egy munkatársukat is õrizetbe vették.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és több magánlakásban tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda, egy befolyással üzérkedés bûntette miatt indult nyomozás részeként még kedden. Az eddigi információk szerint az egyetem rektora a DHL nemzetközi csomagszállító cég magyar leányvállalatának vezetõit kereste meg azzal, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet.

Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza, illetve néhány vezetõjét váltsa le az általa mondott emberekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!