Magyarország

2010.02.07. 18:22

Búvárok Haiti megsegítéséért - RTL Híradó

<p>Többszázan próbálták ki a búvárkodást az egyik budapesti fürdõben vasárnap, hogy a Haiti földrengés károsultjainak segítsenek.</p>

Magyar kezdeményezésre a világ sok országban merültek és tanítottak merülni a búvárok, a bevételt pedig a haitiaknak ajánlották fel. A katolikus templomokban is az áldozatokért szólt a mise, és a földrengés károsultjainak gyûjtöttek - hangzott el az RTL Híradóban.

Sokan fordultak meg az egyik budapesti fürdõben, hogy a haiti károsultaknak segítsenek. A jelentkezõk többsége úgy véli: tragikus ami ott történt. A vasárnapi programon résztvevõk a többi között ólomcipelésben, vagy víz alatti célbadobásban próbálhatták ki magukat. Az merülhetett, aki megvette az adomány-jegyet.

A kezdeményezés magyar, de más országok búvárai is csatlakoztak, például egyiptomiak, ausztrálok, thaiföldiek, mexikóiak. Délben mindenhol egyszerre merültek a haitiak megsegítéséért.

Kabáts Károly, a jótékonysági akció szervezõje az RTL Híradónak elmondta: gyakran járnak Haiti térségébe búvárkodni, ezért fontosnak tartják ezt a kezdeményezést, mert ennyivel tartoznak mi Haiti paradicsomáért.

A búvárnapon kétszázan adományoztak az áldozatoknak Ebbõl többszázezer forint gyûlt össze, amit a baptisták juttatnak el a károsultaknak

A katolikus templomokban is földrengés áldozataiért szólt a vasárnapi mise, és országszerte adományokat gyûjtöttek a rászorulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!