Magyarország

2010.02.18. 12:57

A világ 20 legjobb úti célja között egy magyar város!

<p>Ausztria legjelentősebb tesztmagazinjánk ítészei szerint: Magyarország egyik városa is méltó a listán való szereplése.</p>

Ausztria legjelentősebb tesztmagazinjánk, a Gewinn Magazinnak ítészei szerint: idén Pécs városával Magyarország is felkerült a legkurrensebb turisztikai ajánlatokat tarlmazó előkelő listára. A piacvezető magazin évről-évre összeállítja a meglátogatásra legérdemesebb európai és európán kívüli desztinációk listáját - írja a bama.hu.

Ez alapján világviszonylatban idén olyan mezőnyben szerepel a 2009-es Európai Kulturális Fővárosa címet betöltő Pécs, mint például a Dél-Afrikai futball világbajnokság helyszíne, vagy az idilli Hawai-szigete, illetve az Egyesült Arab Emirátusok közül Abu Dhabi. Az európai  desztinációk 10-es toplistájának versenyében, Spanyolországi, Törökországi, és Svájci városok mérettettek meg egymással. A Magyar Turizmus Zrt együttműködésben pécsi szállás- és programlehetőségekről is információt kapnak a tesztmagazin cikkének olvasói.

A bama.hu beszámolója szerint a Magyar Turizmus Zrt. kampányai eredményeként továbbra is élénk médiaérdeklődés övezi a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektet Ausztriában. Az idei év első két hónapjában már olyan meghatározó osztrák napilapokban jelentek meg Pécsről színes, turistacsalogató összeállítások, mint például: a Kleine Zeitung, a Kronen Zeitung Steiemark, vagy például a Salzburger- és Oberösterreichische Nachrichten. Az osztrák turisztikai szakma egyik maghatározó magazinja: a Bus&Hotel riport pedig címlapsztoriban foglalkozik Péccsel az idei első negyedévi számában.

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt turisztikai felvezetése az osztrák piacon már tavaly nyáron megkezdődött, s 2009 utolsó hónapjában a régió szálláshelyein már 200 százalékkal (!) bővült az osztrák vendégéjszakák száma. Az MT Zrt. bécsi irodája a rendkívül erős érdeklődésre alapozva marketingtervében felfelé, – mintegy 5-6 ezerre – módosította az idei évben a dél-dunántúli régió szálláshelyein a pótlólagos osztrák vendégéjszaka növekedésre vonatkozó becslését.
Forrrás: www.bama.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!