Magyarország

2010.02.03. 11:47

A terézvárosi MSZP-jelölt visszaléptetését kéri a Fidesz-KDNP

<p>Ha a bûncselekménnyel még meg sem gyanúsított Hagyó Miklóst visszaléptette az MSZP, akkor tegye meg ezt Hatvani Csaba alpolgármesterrel, képviselõjelölttel is, akit súlyos gazdasági bûncselekményekkel gyanúsít az ügyészség.</p>

Ezt mondta szerdán Wertán Zsolt, terézvárosi és fõvárosi KDNP-képviselõ, valamint Illés Zoltán a Fidesz és a KDNP közös parlamenti képviselõ-jelöltje.

Hagyó Miklóst minden jelöltségétõl visszaléptette az MSZP, vagyis meggyanúsította õt, noha az ügyészség még nem ért el hozzá - mondta Wertán Zsolt szerdán. Szerinte a szocialistáknak belsõ leszámolás helyett a valóban gyanúba keveredett politikusaikat kellene eltávolítania posztjukról. Az MSZP Hatvani Csabát indítja a VI. kerültben parlamenti képviselõségért, pedig a jelenlegi alpolgármestert nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel gyanúsította meg az ügyészség - tette hozzá Illés Zoltán, a két párt közös jelöltje.

Ezért a két politikus pártjuk nevében azt kéri az MSZP-tõl, hogy ne csak mondják, hanem tegyenek is azért, hogy megtisztuljon a közélet, ezért léptessék vissza Hatvanit. Illés szerint vissza kell adni a választók hitét a választások tisztasága és a jelöltek feddhetetlensége iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!