Magyarország

2010.01.27. 17:24

PM: Nem volt szükség újabb feljelentésre

<p>A Fővárosi Bíróság korábbi, jogerős döntése szerint a kormány nem titkolta el a költségvetési adatokat, ezért nem lett volna szükség arra, hogy a Fidesz újabb feljelentést tegyen - olvasható a Pénzügyminisztérium (PM) szerdai közleményében.</p>

Az ellenzéki párt elnöki stábjának jogi igazgatója, Balsai István szerdán tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen közérdekű adatokkal való visszaélés miatt.


A Fővárosi Bíróság jogerős ítélete szerint Magyarországon sem az államháztartási adatokban, sem az államadósságról készített számításokban 2003 óta semmiféle eltitkolás nem történt - áll a PM szerdai közleményében. Eszerint az EU számára évente két alkalommal összeállított jelentésben foglalt adatok a megelőző év eredményszemléletű államháztartási hiányáról, a közszféra hitelfelvételeiről, valamint az államadósság alakulásáról adnak képet. Ezek az adatok hosszú évek óta megtalálhatóak (1995-ig visszamenőleg) a Pénzügyminisztérium hivatalos honlapján, továbbá 2004 óta a Központi Statisztikai Hivatal is rendszeresen ismerteti a számokat.

A Fidesz szerdán tett bejelentést a Legfőbb Ügyészségen közérdekű adatokkal való visszaélés miatt. Balsai István, az ellenzéki párt elnöki stábjának jogi igazgatója ebben nevesítette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és Veres János egykori pénzügyminisztert. A fideszes politikus állítása szerint a Gyurcsány-kormány a 2006-os választások előtt eltitkolta az államháztartás valós helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!