Magyarország

2009.01.04. 15:13

A Jobbik visszaléptetné az SZDSZ képviselőjelöltjét

<p>A Jobbik választási bizottsági delegáltja visszaléptetné John Emesét az időközi parlamenti választások SZDSZ-es ferencvárosi jelöltjét.</p>

Novák Előd szerint erre a "legújabb jogértelmezés" kínál lehetőséget. A Hír Tv egyelőre nem küldte el a helyi választási bizottságnak a liberális kampányfőnökről, Janás Ferencről készült titkos, vágatlan videofelvételt. A helyi választási bizottság csak akkor tud dönteni, ha a Hír Tv kiadja

a testületnek a vágatlan felvételt, amelyből kiderülhet, hogy ki magyarázza félre a történetet.

Janás Ferenc, a ferencvárosi választási bizottság szabad demokrata tagja szerdán mondott le, mert véleménye szerint lejáratási kampány indult személye és pártja ellen. John Emese, a liberális párt kerületi képviselőjelöltje nem lép vissza, az SZDSZ pedig hamarosan újabb tagot delegál a bizottságba. A Jobbik a HírTV-n bemutatott amatőr felvételekre hivatkozva állította: Janás Ferenc hajlandó lett volna arra, hogy meghamisítsa a pártnak összegyűjtött kopogtatócédulákat.

A javaslatukban benne van az is, hogy a bizottság tegyen büntetőjogi feljelentést az SZDSZ-es kopogtatócédulák ügyében betöréses lopás, okirat-hamisítás és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Az ügy csaknem 2 hete robbant ki.

Az első mozzanat az volt, hogy a helyi választási bizottság Jobbik által delegált tagja azt állította, hogy az MDF-es jelölt - Dézsi Mihály - által leadott kopogtatócédulák nagy része fénymásolt papír. Az ajánlószelvényeket készítő Állami Nyomda ezután azt állapította meg, hogy összesen három párt benyújtott céduláival van gond. Így az időközi országgyűlési választáson nem indulhat az MDF mellett a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt jelöltje sem. A főváros IX. kerületében január 11-én lesz az első forduló a Gegesy Ferenc polgármester (volt SZDSZ-tag) lemondása miatt megüresedő országgyűlési képviselői poszt betöltésére.

  • Tomcat: egy húsz éve tartó csalássorozatról van szó

  • A politikai átrendező- dések éve következik

  • A 2009-es ülésszakra készül az MSZP

  • Tülekedés a szocialista párt vezető posztjaiért

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!