Magyarország

2009.01.01. 18:15

2009 a hosszú hétvégék éve

<p>Idén 7 hosszú hétvégénk lesz. Háromszor szombaton is dolgozunk, és három ünnepnap esik hétvégére 2009-ben.</p>

A lehető leghamarabb elérkezett az év első hosszú hétvégéje, amit idén még 6 követ, köszönhetően az ünnepnapoknak és a munkarend-változásoknak. Háromszor kell szombaton is dolgoznunk, és három ünnepnap esik hétvégére 2009-ben 2008-ban három alkalommal volt eltérés a naptár szerinti munkarendtől, a munkaszünettel járó ünnepnapok közül pedig 8 esett hétköznapra (beleértve húsvét és pünkösd hétfőjét, ami értelemszerűen mindig hétköznapra esik). 2009-ben sem járunk sokkal rosszabbul: 7 ünnepnap esik hétköznapra, és 2008-hos hasonlóan három esetben az ünnepet szombaton ledolgozandó pihenőnappal egészítik ki. Ez azt jelenti, hogy csak három ünnepnap esik hétvégére.

Köszönhetően a hétfőre, csütörtökre és péntekre eső ünnepeknek, idén összesen 7 hosszú hétvégénk lesz.
Rögtön az év elején hosszú hétvégével kezdünk: Újév napja csütörtökre esik, pénteken pihenünk, január 10-én szombaton viszont visszaadjuk a munkahelyünknek az ellébecolt munkanapot. Március 15-én ünnepi vasárnapi ebédet kanalazhatunk, kevesebb mint egy hónap múlva, április 13-án pedig már kölnivel a zsebünkben/hajunkban tölthetjük a hétfőt. 
A május elsejei felvonulás egy hosszú hétvége nyitánya lesz, mivel péntekre esik; a következő hónap első napját pedig – hála a pünkösdnek – szintén otthon töltjük. Augusztusban ér minket a második munkarend-változás: az államalapítás ünnepe csütörtökre esik, a pénteki pihenőnapot pedig csak 29-én szombaton kell ledolgozni. Az október 23-i ünnepi megemlékezéseket és az esti Molotov-koktélozást pénteken nézhetjük élőben vagy a tévén keresztül, a halottak napi temetőlátogatás viszont vasárnap lesz. A karácsonyi készülődésbe idén is tervezzünk be egy szombati munkanapot, december 19-én ugyanis „megfizetünk” a 24-i, csütörtöki pihenőnapért. 25-e értelemszerűen péntekre esik, 26-a pedig az év harmadik olyan ünnepnapja, amely hétvégére esik.

Forrás: Privátbankár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!