Magyarország

2008.12.15. 15:40

SZTRÁJK FERIHEGYEN - A szakszervezetek törvénysértőnek tartják a külföldiek alkalmazását

<p>Beláthatatlan következményei lesznek annak, ha a Budapest Airport (BA) a magyar sztrájktörők illegális alkalmazása mellett külföldieket is bevet - áll a ferihegyi sztrájkot szervező két szakszervezet hétfői közös közlenményében.</p>

A dokumentum szerint az érdekképviseleti szervezetek jelezték a Munkaügyi Felügyeletnek is, hogy Ferihegyen Görögországból "idevezényelt sztrájktörők" kiképzése zajlik, ami szerintük a jog durva megsértésének előkészülete, ezért várják a hatóság lépéseit. A szakszervezetek közleménye szerint a Budapest Airport vezetése ígérete ellenére nem vett részt a hétfőre meghirdetett egyeztetésen. A Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), valamint a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) szerint az elmúlt 6 nap eseményeiért a repülőtér többségi tulajdonosa, a német Hochtief csoport a felelős, de a kisebbségi tulajdonos Magyar Állam is számon kérhető, ha nem akadályozza meg a hazai munkajog és repülésbiztonság szabályainak semmibevételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!