Magyarország

2008.12.15. 19:21

Dioxin-gyanús sertészsír és -karaj került forgalomba

<p>Lengyelországból és Németországból származó dioxin-gyanús ír sertészsír és sertéshús került forgalomba Magyarországon.</p>

A Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) tájékoztatása szerint a lengyel zsírból 10 és fél tonna érkezett, de a magyar cég telephelyén talált összes, majdnem 15 tonnányi zsírt lefoglalták, mert nem volt egyértelmű, melyik szállítmány honnan származik.

Az MgSZH tájékoztatása szerint német nagykereskedelmi cégektől is került Magyarországra dioxin-gyanús sertéshús és zsír. Egy tatabányai vállalkozás kétezer kiló sertéskarajt vásárolt, ebből körülbelül 400 kilogramm került forgalomba. Két dunakeszi cégnél találtak gyanús zsírt, a papírok szerint 41 tonnát vásároltak német nagykereskedőktől. A zsírt 250 grammos kiszerelésben hozták forgalomba.

A negyedik tételt egy mosonmagyaróvári cégtől foglalták le, ők 7 tonna húst hoztak Magyarországra. A gyanús készítményekből a szakemberek mintákat vettek, a kereskedelembe került árukat pedig visszahívták. Hogy a dioxin-gyanús zsírból és húsból összesen mennyi fogyott el, csak később derül majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!