Magyarország

2008.11.18. 21:00

Molnár Csabát kéri fel közlekedési miniszternek Gyurcsány Ferenc

<p>Budapest - Molnár Csabát a gazdasági minisztérium jelenlegi államtitkárát kéri fel szerdán új közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszternek Gyurcsány Ferenc.</p>

A kormányfő erről kedden este tájékoztatta az MSZP elnökségét - mondta a Független Hírügynökségnek Daróczi Dávid kormányszóvivő.

A Független Hírügynökség elnökségi forrásokból úgy értesült, hogy az új miniszter személyének kiválasztásában Gyurcsány Ferenc akarata érvényesült, annak ellenére, hogy több irányból is nyomás nehezedett rá.

Molnár Csaba Szabó Pált válthatja a közlekedési tárca élén. Szabó október 6-án közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hogy lemond, miután négy halálos áldozattal járó súlyos vasúti szerencsétlenség történt Monorierdőnél.

Mint a Független Hírügynökség hírül adta, október 6-án délelőtt 10 óra 20 perckor a Nyíregyháza felől Budapestre tartóHajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat Monorierdőnél. A baleset következtében megsérült az IC-szerelvény utolsó kocsija, illetve a vele azonos irányban közlekedő személyvonat első két kocsija. A balesetben négyen vesztették életüket, 27-en sérültek meg. Szabó Pál  közlekedési miniszter a baleset után mondott le és így tett a MÁV elnöke is. A vasúttársaság vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám az övét Gyurcsány Ferenc  miniszterelnök nem fogadta el.

Kapcsolódó cikkek:

  • Vonatszerencsétlenség Monorierdőnél 
  • Szabolcsi áldozatok a monorierdei vasúti balesetben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!