Magyarország

2008.10.24. 14:00

Roma Ki Mit Tud Nagyhalászban!

<p>Nagyhalász - Idén először rendezték meg&#160;a Megyei Ki Mit Tud-ot, amelyet kimondottan roma nemzetiségűeknek szerveztek Nagyhalászban. A SZON a helyszínen járt, hogy Önök se maradjanak le a tehetséges előadók műsorszámairól. <dia width="900" height="700" alt="Ki Mit Tud cigány módra! 2008.10.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ki_Mit_Tud_cig_ny_m_dra__2008_10_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ki Mit Tud cigány módra! 2008.10.24." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/31740/roma-ki-mit-tud-nagyhal--szban-" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A versengés részleteiről Tóth Ferenc, a nagyhalászi CKÖ elnökhelyettese adott tájékoztatást. A Roma Ki Mit Tud négy kategóriában várta a jelentkezőket, amelyek a következők voltak: vers –és próza, modern tánc, hagyományőrző tánc, és hagyományőrző zene és tánc.

A megmérettetésre összesen 64 csapat jelentkezett, amelynél nem volt kötött korhatár, továbbá a zsűri pontozása is teljesen szubjektív volt. A zsűri elnöke Nagy Krisztián volt, a további tagok pedig: Teremi Dóra, Veszprémi Erzsébet, Bacskai János, Rézműves Ottó, és Takács Angéla.

A tehetségkutató műsoron minden kategóriában első három helyezettet, továbbá különdíjasokat is hirdettek. Az elismerés és a serlegen felül az elsőknek lehetőségük van egy országos televíziós szereplésre, illetve egy hanglemez megjelentetésére.

Kapcsolódó cikkek:

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!