Magyarország

2008.10.02. 20:17

Még nem tudni, hány embert gyanúsítanak itthon a pedofilbotrányban

<p>Fél éven belül lezárulhat a Spanyolországban kirobbant pedofilbotrányhoz kapcsolódó magyarországi nyomozás. Egyelőre nem mondhatják el, pontosan hány embert gyanúsítanak, mert további elfogások várhatóak az ügyben - közölte Gazdag Tibor, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese.</p>

Spanyolországban 121 embert tartóztatott le a rendőrség szerdán egy pedofil hálózat elleni, az egész országra kiterjedő rajtaütésen. Ez volt az interneten terjesztett gyermekpornó elleni eddigi legnagyobb spanyol akció, több mint nyolcszáz rendőr vett részt benne. A lefoglalt számítógépeken több millió videót és fényképet találtak, köztük olyanokat is, amelyeken bántalmazzák a gyerekeket. A letartóztatott emberek közül ketten saját gyerekeiket is lefotózták.

A pedofil botrány miatt egész Európában nyomoznak a rendőrök. A spanyol hatóságok kérésére a magyar rendőrség is bekapcsolódott a nyomozásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!