Magyarország

2008.10.02. 15:01

Gyorsított eljárás: 1 év börtön üvegdobálásért

<p>2 évi próbaidőre felfüggesztve 1 évi börtönre ítélte csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 36 éves fiatalembert, aki szeptember 20-án este egy sörösüveget dobott a rendőrsorfal elé az Oktogonon.</p>

A felfegyverkezve és csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt tetőfedő szakmunkás azzal védekezett a tárgyaláson, hogy testvérével való sörözgetés után "katasztrófa-turistaként" került a helyszínre. A vádlott arra is hivatkozott, ha támadó szándéka lett volna, maszkot húz. Hangsúlyozta, erősen ittasan, indulatból dobta el a sört, de nem akarta eltalálni a rendőröket.

A bíróság az ítélet indoklásakor kiemelte, hogy a vádlott bűntetlen előéletére és részbeni beismerésére, megbánására, valamint arra való tekintettel, hogy a sörösüveg eldobása a bíróság szerint nem tekinthető felfegyverkezve történő elkövetésnek, a kiszabható maximum 5 év szabadságvesztés helyett ítélte a vádlottat 1 év felfüggesztett börtönre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!