Magyarország

2008.09.13. 18:13

Dávid Ibolya az egyedüli jelölt az MDF-elnökségre

<p>Nem indul az MDF elnöki posztjáért Almássy Kornél, ezt a párt szombati Országos Választmányának kezdetén jelentette be a küldöttek előtt.</p>

Döntését nem indokolta, csak annyit közölt, hogy megértette: a belső megosztottság árt a pártnak. Támogatóitól a jelenlegi pártelnök támogatását kérte. Az Országos Választmány azon tagjai, akik korábban Almássyt támogatták azonban lemondtak választmányi posztjukról. A választmány így Dávid Ibolyát jelölte egyedüli elnökjelöltként az MDF elnöki posztjára.

Rögtön az MDF Országos Választmányának (OV) kezdetén - szombaton délelőtt tíz órakor - Almássy Kornél bejelentette, hogy visszalép a pártelnöki jelöltségtől - közölte Hock Zoltán, a párt elnökhelyettese az ülés után. Elmondása szerint Almássy Kornél nem indokolta visszalépését, annyit mondott csak, hogy megértette: ez a fajta belső megosztottság árt a pártnak. Azt mondta, hogy egyetért Dávid Ibolya politikájával és az OV tagjait, valamint saját támogatóit is arra kérte, hogy támogassák a jelenlegi elnököt.
Almássy Kornél mindössze a pártelnöki jelöltségtől lépett vissza, a frakciónak és az MDF-nek továbbra is tagja marad - szögezte le Hock Zoltán.

Közben azonban az OV 12, ismerten Almássy Kornélt támogató tagja, lemondott választmányi tisztségéről.

Az OV végül 85 százalékos többséggel Dávid Ibolyát jelölte egyedüli jelöltként az országos elnöki tisztre.

Hock Zoltán szerint az ülés jó hangulatban zajlott le és ugyanígy készülnek a szeptember 27-i országos gyűlésre is. Az elnökhelyettes úgy gondolja, hogy a jövőben is tudnak majd Almássy Kornéllal együtt dolgozni, hiszen éppen a pártegység érdekében lépett vissza az elnökjelöltségről.

A pénteken kirobbant megfigyelési ügy a választmányon nem került szóba - közölte Hock Zoltán. Mint fogalmazott azonban, nincs elfelejtve. Dávid Ibolya ugyanis még pénteken bejelentést tett a birtokába került felvételek alapján a Nemzeti Nyomozó Irodánál és a legfőbb ügyésznél is. Innentől kezdve a párt lezártnak tekinti az ügyet, a hatóságok feladata a végére járni.

A választmány ülése után Dávid Ibolya nem kívánt nyilatkozni. Almássy Kornél - úgy tudni - az ülésről a visszalépése után egyből távozott, azóta pedig a Független Hírügynökség nem tudta elérni.

A megfigyelési ügy pénteken robbant ki, amikor Dávid Ibolya egy hanganyagra hivatkozva azt állította, hogy egy vagyonvédelmi cég terhelő információkat akart róla szerezni. Arról nem beszélt, kik hallhatóak a felvételen, de a beszélgetés leiratából arra lehet következtetni, hogy Almássy Kornél és egy volt kormánytag is benne van az ügyben. Almássy Kornél alaptalannak nevezte az ellene felhozott vádakat, és akkor még azt közölte: nem lép vissza a pártelnöki jelöltségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!