Magyarország

2008.07.06. 10:10

Vegyészek vizsgálják a talált savakat, összesen 58 előállított

<p>Budapest - Vegyész szakértők vizsgálják azokat a savas anyagokat, amelyeket egy Andrássy úti lakásban találtak szombat délután, a melegfelvonulás előtt nem sokkal.</p>

A rendőrök a lakásban Molotov-koktélokat, különböző vegyszereket, savval töltött palackokat találtak, az ott lévő hat embert őrizetbe vették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az éjszaka egyébként nyugodtan telt, több tucat rendőr járőrözött az ismert meleg szórakozóhelyek környékén, de újabb incidens már nem történt.

A Független Hírügynökség információi szerint a lakásban Tomcat, a szélsőséges nézeteiről ismert blogger ismerősei tartózkodtak, ők akarták megzavarni a felvonulást, a blogger azonban nincs az előállítottak között.

A szombat délutáni melegfelvonulás súlyos összecsapásokba torkolt. A délután folyamán több helyszínen is atrocitásokra került sor, a Meleg Méltóság Menetét és a rendőröket a kordonon kívülről különböző tárgyakkal, petárdával, füstbombával, Molotov-koktéllal dobálták meg. A Hősök terén maszkos fiatalok megbontották a burkolatot és a rendőrökre támadtak. A rendőrök könnygázt, illetve a Hősök terén vízágyút is bevetettek.

A rendőrök összesen 58 embert állítottak elő, közülük azokat, akiket hivatalos személy elleni erőszak gyanújával vittek be, még nem engedték el. Nyolc rendőr sérült meg az összecsapásokban, 13 rendőrautót pedig összetörtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!