Magyarország

2008.07.06. 10:13

Időközi önkormányzati választások országszerte

<p>Óbánya, Tiszakóród, Zajk - Három településen tartanak időközi polgármester és önkormányzati képviselő választást vasárnap.</p>

A Baranya megyei Óbányán polgármestert és helyi képviselőket, a Szabolcs Szatmár-Bereg megyei Tiszakóródon polgármestert, a Zala megyei Zajkon pedig képviselőket választanak. A választók reggel 6 és este 7 óra között adhatják le szavazataikat.

A Baranya megyei Óbányán a képviselőtestület feloszlatta magát, így a polgármester megbízatása is lejárt, emiatt időközi választásokat kell tartani. A település 132 választásra jogosult lakója közül reggel fél 7-ig mindössze egyetlen polgár adta le voksát - mondta a Független Hírügynökségnek a helyi választási iroda munkatársa. Arnold Jánosné hozzátette: a polgármesteri posztra öten pályáznak, míg az 5 fős képviselőtestületbe 7 jelölt közül választhatnak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszakóródon azért kell új polgármestert választani, mert a település korábbi vezetőjét pénzbüntetésre ítélte a bíróság, hivatali visszaélések miatt. Reggel 8 óráig a választásra jogosultak több mint 11 százaléka leadta voksát - mondta a Független Hírügynökségnek a helyi választási iroda munkatársa. Farkas Csabáné hozzátette: hárman versenyeznek a polgármesteri címért, köztük a település korábbi elöljárója is.

A Zala megyei Zajkon több képviselő lemondása miatt működésképtelenné vált a testület, ezért kell előrehozott önkormányzati választásokat tartani. A település lakóinak 3 képviselőt kell választaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!