Magyarország

2008.07.12. 19:08

Helikopter esett a Dunába Magyarkimlénél

<p>Magyarkimle - Helikopter zuhant szombaton kora délután a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkimlénél a Dunába.</p>

19.07: Az előzetes hírekkel ellentétben mégis vannak sérültjei a szombat délutáni Győr-Moson-Sopron megyei helikopterbalesetnek. A Magyarkimlénél lezuhant jármű négy utasából hárman súlyosan, egy ember könnyebben megsérült. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a lezuhant helikopter egy falunap közönségét szórakoztatta, - sétarepüléseket végzett. Szombaton már többször is felszállt. Az utolsó repülésekor - egyelőre nem tudni miért egy elektromos vezetéknek ütközött és a folyóba esett. Egy arra vízitúrázó kenus csapat előtt csapódott a vízbe. Az utasokat és a pilótát a vízitúrázók segítették a partra. A sérülteket kórházba vitték, a helikoptert pedig jelenleg is próbálják kiemelni a vízből.


16.48: A MI34-es típusú helikopterben négyen utaztak, mindannyian épségben kiúsztak a folyópartra. Az elsődleges vizsgálatok szerint a jármű azért zuhant le, mert alacsonyan repült és egy felsővezetéknek ütközött. Azt, hogy az utasok milyen nemzetiségűek voltak, még nem tudni, az azonban bizonyos, hogy a pilóta magyar állampolgár - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.


  • Halálos motorbaleset a Bükkben
  • Baleset miatt teljes útzár a 42-es úton
  • Súlyos baleset a Hegyalja Fesztiválon
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!