Magyarország

2008.07.06. 13:24

Demszky: "Többen vagyunk, akik elítéljük az erőszakot"

<p>"Néhány száz intoleráns, homofób radikális rettegésben akarja tartani a békére vágyó budapestieket" - áll a főpolgármester vasárnapi közleményében.</p>

Demszky Gábor szerint gyáva és aljas dolog Molotov-koktéllal, savval és vegyszerekkel támadni békés tüntetőkre. A főpolgármester hozzátette: "többen vagyunk mi budapestiek, akik elítéljük az erőszakot és a céltalan rombolást".

A melegfelvonulás résztvevői nagy bátorságról tettek tanúbizonyságot, amikor úgy döntöttek, hogy a durva és erőszakos fenyegetések ellenére ki mernek állni a nyilvánosság elé. A néhány száz fős "csőcselék" azonban megint megmutatta, hogy csak erőszakos és durva módszerekkel mer fellépni az erőszakot megvető többség ellen - áll a főpolgármester közleményében. Demszky Gábor szerint a randalírozók tettei távol állnak mindentől, amit a világ demokratikus országaiban normálisnak tartanak.

Az ellentüntetők szombaton, immáron sokadszorra, anyagi kárt okoztak Budapesten. Több millió forintba kerül helyreállítani a megrongált városligeti öntözőrendszert, új virágokat ültetni a Kós Károly sétány letaposott és kitépett virágai helyett, és kijavítani a felszedett díszburkolatot az 56-osok terén és környékén - zárul Demszky Gábor  főpolgármester közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!