Magyarország

2008.06.16. 15:07

Anyu, Krisztit megölték?

<p>Fényeslitke - Ismert a hír, miszerint vasárnap este egy fényeslitkei kocsmánál egy férfi megszúrt két kamasz fiút: egyikük meghalt, másik súlyos sérülésekkel került kórházba.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/fenyeslitke-keseles-kocsma-gyilkossag.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/edesanya-fenyeslitke-keseles.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Kíváncsi Ön arra, hogyan vélekednek a kocsma környékén lakók, és arra, mit mondott a megkéselt gyermek édesanyja? A Szabolcs Online utánajárt Fényeslitkén!

A Szabadság utcában hihetetlen nagy csend fogadott minket: a kocsma zárva, az utcán egy lélek sem... A presszóval szemben egy vegyesbolt, ahol a községbeliek állítása szerint a kocsmáros húga az eladó - persze ő sem nyilatkozott portálunknak, egyszerűen csak bezárta az ajtót, mikor másodszor közelítettük meg üzletét.

Az utcabelik, akiket sikerült megszólaltatni kivétel nélkül azt mondták: ők ugyan nem láttak semmit, csak a mentők szirénázását hallották, fogalmuk sincs, mi történhetett vasárnap este. Aztán mégis akadt egy férfi, aki a kocsmától körülbelül 30-40 méterre lakhat.

- Én ugyan nem láttam semmit, de hallottam, mi történt - kezdte az utcabeli férfi. - Rendes volt az elkövető, nem tudom, mi válthatta ki belőle ezt a cselekedetet: talán felgyülemlett benne az indulat. A két fiú, akiket megszúrtak, nem értem, miért ment a kocsmába, hiszen még nagyon fiatalok voltak. Ilyen még nem fordult elő itt a faluban, békességben élünk. A fiatalok is rendes gyerekek voltak, dolgoztak rendesen kicsi koruk ellenére. Meglepő...

A kocsmánál - látva, hogy az emberek nem szívesen beszélnek a vasárnap este történtekről - feladtuk a kérdezgetést, és a Gárdonyi utca felé vettük az irányt: ahol a megkéselt fiúk szülei élnek.

Odaérve azonnal szembetűnt, ki az életét vesztett gyermek édesanyja: körülötte állt szinte az egész utca... Lenke zokogott: amikor az előző estéről kérdeztük, a mondandója könnyekbe torkollott, csak néhány szót tudott mondani portálunknak, így átvette a beszédet egy utcabeli asszony:

- Nem látszott rossz embernek, aki elkövette a gyilkosságot, és mi, romák egyébként is békességben élünk a magyarokkal itt, Fényeslitkén - kezdte Horváth Istvánné. - A két gyermek bement a kocsmába, és sört kértek, megelőzve ezzel a már sorban álló tettest - aki egyébként nem kért semmit. Amikor a két fiú elfordult, a tettes kötekedni kezdett velük: miért fordultok el? - kérdezte. A fiúk nem hagyták magukat, ők is visszaszóltak a férfinak. A két srác elindult kifelé a kocsmából (a presszóba lefelé vezet a lépcső, az utcáról az alját nem látni - a szerk.), a kocsmáros pedig kiabált a tettesnek, hogy ne menjen a fiatalok után.

- A fiatalok ketten fogták a rekeszt, így indultak el, majd a férfi utánuk ment, és egyikőjüket leütötte - meséli az asszony. - Ahogy a fiú vissza akart csapni, már a kés is előkerült, így szétvágta a kezét a tettes. Ferike - ő igaz kórházban van, de már javul az állapota - azt mesélte: szinte észre sem vették, hogy megszúrták őket, csak az életét vesztett fiú, Krisztián mutatta neki, hogy véres a keze - amit a hasáról vett le. És abban a percben össze is esett.

A kórházban lévő fiúnak egyelőre nem mondták, hogy barátja, a hetedik osztályos magántanuló fiú, Krisztián meghalt.

Kapcsolódó cikkek:

- Vékony Katalin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!