Magyarország

2008.05.15. 06:45

Keresztbe egy jó nagyot

<p>Be kell vallanom valamit. Nihilista vagyok. Már ami a magyar politikát illeti. Évek óta egy nagy X-el szavazok. Keresztbe az egész szavazólapon. <STRONG>Sothis jegyzete</STRONG>.</p>

Ha valaki a magyar politikában oldalakat, esetleg eszméket találna az szóljon, mert maximum a szélsőségek nevezhetők elvhűnek, de az meg eljátszotta a becsületét, rég elsüllyedt a kommunista-nyilas demagógia az eszmék pöcegödrében. Van egy jobbközép párt, amelyik liberálisból lett keresztény, majd kacérkodott a szélsőségekkel. Ettől be is bukott két választást, de úgy néz ki, inkább középre hajlik és ezzel meg is nyerne egy választást fölényesen. Persze csak ha lenne most egy. Amilyen következetesek, újra előbányásznának valami politikai állatot, aki hazavágná pikk-pakk az eddigi fölényüket.

A jelenlegi a fölény kialakulásához viszont kellett egy ultralúzer baloldal, (ez is elvhű a javából, egypártrendszer csinovjikjaiból lettek demokraták) ami maga alatt vágja a fát folyamatosan, reformba kezd, aztán mégse, megújít aztán mégse, koalícióban gondolkodik aztán mégse... A vezetője egy karikatúra, leginkább a sportszeletes ürge utánzata, ugyebár az is mindig csak jót akar, de aztán…

És van az apró. A liberálisnak nevezett banda minden csak nem szabadelvű, nagyon úgy látszik, hogy inkább a támogatói kör számít nem, pedig a szavazóbázis. A liberális eszmék hangoztatása közül csak azt tartották meg, ami belefért a holdudvar kívánalmaiba, a többit jó mélyre ásták a süllyesztőbe.

A kisebb jobbközép párt, pedig szépen lavírozik. Úgy alakítják a mondókájukat, hogy önállónak tűnjenek, pedig csak nemet mondanak ennek vagy annak a bandának. Ha önállóan javasolnak valamit, arról egyből kiderül, annyi benne a hozzáértés, mint Slotában a magyarszeretet.

Európai színvonalú politika mi?
Ha lenne előrehozott választás, tudják, hogy kire szavaznék? A Kétfarkú Kutyapártra. Már ha indítanának országos listát. Ha nem sikerül akkor marad a jól bevált módszer: keresztbe egy jó nagyot.

sothis

Kapcsolódó cikkek:

  • Milliós parlamenti fizetések Gyurcsány Ferenc 2008.04.01.
  • A legjobb politikus bakik 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!