Magyarország

2008.03.11. 22:14

Útkeresők tengertől tengerig

<p>Záhony - Az érintett országok képviselői 2 napon át arról tárgyalnak Szlovákiában, hogy a Schengeni határ mentén egy É–D-i összeköttetés a K-Ny-i korridorok kereszteződéseinek térségében segíthetik a logisztikai központok fejlődését</p>

A Balti– és Fekete–tengeri térség közlekedési kapcsolatának fejlesztése címmel tartanak nemzetközi konferenciát március 12-13-én a szlovákiai Királyhelmecen. A tanácskozás szervezői: a házigazda Zemplén Európa Ház, és a Zemplén Eurorégió mellett magyar részről a záhonyi KIÚT Térségfejlesztő Egyesület, itteni támogatója pedig a Magyar Országgyűlés Gazdasági Bizottsága. A konferencia célja, hogy a magyar, szlovák, lengyel és román szakemberek, politikusok megvitassák annak a gyorsforgalmi útnak a koncepcióját, amely az EU keleti határain belül egyre növekvő mértékű áru–, és személyforgalom számára teremtene megoldási lehetőséget.

Az összefüggő, gyorsforgalmi kiépítettségű út Skandináviát a Baltikumon, Lengyelországon, Szlovákián, Magyarországon, Románián, Moldován át kötné össze Ukrajnával, azaz a finn Kaunas városától futna Odesszáig. A nyomvonal–tervezetek kialakításánál fontos szempontként merül fel a leszakadt régiók gazdaság-, és területfejlesztése továbbá térség népességmegtartó képességének erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!