Magyarország

2008.03.09. 20:32

Népszavazás - Hiller: 2 milliárd forinttól esnek el a felsőoktatási intézmények

<p>Csak a 2008-as tanévben összesen 2 milliárd forint bevételtől esnek a felsőokatási intézmények, amennyiben a tandíj eltörléséről szóló népszavazás eredményes lesz - jelentette ki vasárnap Hiller István az MSZP alelnöke, oktatási miniszter.</p>

A tárcavezető hozzátette: a tandíj kiesésével a felsőoktatás színvonalának emelkedése lassulni fog, a modernizációs folyamat azonban nem áll meg. Hiller István kijelentette: az egyetemek és főiskolák tandíjból származó bevételei a kormány tervei szerint fokozatosan 20 milliárd forintra emelkedtek volna tanévenként. Ettől az összegtől esnek el a népszavazás eredményével az intézmények. Az oktatási miniszter hozzátette, hogy ezt az összeget az intézmények önállóan használhatták volna fel.

Hiller István is megerősítette: a kormány a népszavazás eredményessége esetén eltörli a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat is, de a kabinet politikájában nem lesz gyökeres változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!