Magyarország

2007.11.19. 16:19

A diákverés helyszínén, Biriben

<p>Biri - Néhány napja látott napvilágot a hír, hogy egy tanár fejbe vágta egyik nyolcadikos tanítványát. A helszínen jártunk, hogy kiderítsük, hogy történt az eset... <dia width="850" height="630" alt="A diákverés helyszínén, Biriben 2007.11.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_di_kver_s_helysz_n_n__Biriben_2007_11_19_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A diákverés helyszínén, Biriben 2007.11.19." /></a></dia>&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/biri.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/pedag_RT.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

16:08: Az állatot is törvény védi

 

Norbi kedden már az iskolapadban ül

– A körzeti orvosunk rendben találta Norbit, így kedden már mehet az új iskolájába. A régiből mindenképpen átjöttünk volna, mert a gyereknek ott akkor sem lett volna jó, ha az eset nem kerül nyilvánosság elé. Én úgy ítéltem meg, hogy az igazgatónő inkább a tanárt védte, a gyerekeket pedig ócsárolta. Ma már az állatokat is törvény védi, a gyerekeket se lehessen büntetlenül bántani – mondta Norbi édesapja lapunknak.

 

14:40: Koponyaalapi sérüléssel rendszabályozott a tanár

– Ahogy a falubeliek magukat nevezik, a „birisiek” is a tévéből értesültek a nyolcadikos Norbi és rajztanára afférjáról.

Nevezetesen arról, hogy a fiatal tanár meg nem engedhető módon előbb egy nyaklevessel, majd a fejére mért ökölcsapással próbálta fegyelmezni a rakoncátlan fiút, aki emiatt koponyaalapi sérülést szenvedett.

A szülők a nyíregyházi kórházban látleletet vetettek sérült gyermekükről. Az országot-világot bejárt hír apropóján kerestük meg Béni Gyöngyi tagintézményvezetőt a helyi Jókai Mór Általános Iskolában, amely immár a balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola tagintézményeként működik.

– Mi is meglepődve fogadtuk, hogy a gyermek édesanyja a tévé nyilvánosságát választotta, holott a rendőrség felé nem éltek feljelentéssel, s az édesapával, a gyermekkel és a tanárkollégámmal a történtek után négyesben leültünk beszélgetni – kezdte Béni Gyöngyi.

 – Mindez két hete, november 5-én, hétfőn történt. A gyerek kedden és szerdán is jött az iskolába, majd rá egy hétre, november 12-én keresett meg bennünket az édesapa az orvosi látlelettel. Akkor történt a már említett négyes beszélgetés.

A kollégám ott elmondta, hogy három-négy gyerek, köztük Norbi is gyakorta kezelhetetlen, többször nem hozta el a felszerelését és minősíthetetlenül viselkedik.

Tény: az egyébként csendes, szerény kollégámnál akkor elszakadt a cérna! Az édesapa a beszélgetéskor megértőnek bizonyult, arról nem szólt, hogy mindez majd nagy nyilvánosság elé kerül. A tévében az édesanya és a fiú szerepelt.

Sajnálom a történteket. A gyerek egy másik iskolába megy át, lényegében ő megússza következmények (és remélhetően egészségügyi károsodás) nélkül, ám a fiatal kollégám pályája e kezelhetetlen gyerekek miatt könnyen ketté is törhet, rá ugyanis a Kjt. (a Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény) szerinti elbírálás vár – mondta Béni Gyöngyi.

11:30:Biriben megkerestük a megvert kisfiú családját, de a kisfiút nem találtuk otthon. A gyereket a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházba hozták kivizsgálásra.

Mint megtudtuk, a nyolcadikos gyereket már át is iratták a település másik, alapítványi általános iskolájába.

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!