Kétszer is robogott a Zúzmara Expressz Mahócára

Példátlan érdeklődés övezte a Zúzmara Expressz útját
Példátlan érdeklődés övezte a Zúzmara Expressz útját - © Fotók: Gutter Krisztián
Miskolc – Két egymást követő hétvégén közlekedett a Zúzmara Expressz Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalára.

Akkora volt ugyanis az érdeklődés az ÉSZAKERDŐ Zrt. által január 19-re meghirdetett program iránt, hogy egy héttel később ismét megrendezte a vonatozást az erdészeti társaság. Erre korábban még nem volt példa. A két szombati napon összesen 300 utast regisztráltak, elsősorban gyerekes családok utaztak a Zúzmara Expresszeken. Mindkét alkalommal két-két kirándulóvonat indult Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára, a szerelvényeket a két C-50-es mozdony vontatta.

Mahócán hideg, igazi téli idő várta az utasokat. A programon egyéni túrákon lehetett felfedezni Mahóca és Andókút környékének természeti értékeit. Aki esetleg mégis lemaradt, annak még egy téli kisvonatos programot ajánl az ÉSZAKERDŐ: legközelebb a Pálházi Állami Erdei Vasúton vehetnek részt egy igazán különleges téli kisvonatozáson. A Zemplén szívében, a Kemence-patak mesés hangulatú völgyében futó kisvasúton február 9-én, szombaton indítanak rendhagyó vonatozást, fotósvonattal, tanösvény-túrával, látvány vadetetéssel fűszerezve.

ÉM


Újra beindul a Zúzmara Expressz
Miskolc - Az Északerdő Zrt. január 19-én elindítja téli különvonatát Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára. A program részeként reggel 9:30-kor és délután 13:10-kor kisvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára. A kirándulásra...

Idén is megy vonat Mahócára
Miskolc - Minden évszakban érdekes rendezvényekkel várja az utasokat az Északerdő Zrt., csaknem kéttucatnyi programot terveznek. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton január 19-én indul a rendezvénysorozat, akkor a Zúzmara Expressz közlekedik Mahócára. A Pálházi Állami Erdei Vasút első programja ped...Lillafüred.
BOON.HU


hirdetés