Móriczot játszanak Mezőcsáton

A darab mezőkövesdi bemutatója
A darab mezőkövesdi bemutatója - © Fotó: MÚ
Mezőcsát – Sikerdarabot adnak elő – önkéntesen, szigorúan kedvtelésből a csátiak.

A Mezőcsáti Színtársulat öntevékeny, műkedvelő színjátszókból – felnőttekből és gyerekekből – álló amatőr társulat színre vitte Móricz Zsigmond–Kocsák Tibor–Mikós Tibor: Légy jó mindhalálig című musicaljét.

Mindenkihez szól

Móricz regényének veretes és emberi érzelmekre koncentráló anyaga, Kocsák Tibor mindenkihez szóló modern zenéje, Magyarország legtöbbet játszott és az 1991-es debreceni ősbemutatója óta a legnépszerűbb, nemzetközi hírű musicalje nemcsak fülbemászó dallamaival, de a cselekmény fordulataival is várhatóan sikeres és jó választásnak bizonyul abban a városi színházi sorozatban, aminek ez a musical a sorozatnyitó előadása lesz, az otthoni, tavasszal esedékes premieren.

Az előadást a város díszpolgára, a gyerekkorát itt töltő, az általános iskolás tanulmányait Mezőcsáton folytató Pinczés István Jászai Mari- és Uchimura-díjas rendező, „A Felkelő Nap Arany-Ezüst Sugárpárjának Rendje” japán császári kitüntetés tulajdonosa rendezte, aki sok-sok szállal kötődik a városhoz.

Minden résztvevő kedvtelésből, időt és költséget nem kímélve, díjazás nélkül, ingyen és önkéntesen dolgozik a produkcióban súgótól rendezőig, tervezőtől ügyelőig, főszereplőktől a kórus tagjaiig.

ÉMLakóhelyem.
BOON.HU


hirdetés