A munkaerő ára

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Mintegy egy évtizede pályamódosításra kényszerült ismerősöm talán hihetetlen módon az idő óta folyamatosan képzi magát. Lelkesen számol be a megszerzett képesítésekről, ismeretanyagról. Elkápráztat tudásszomja, tájékozottsága a munkaerőpiaci viszonyokról. Nem rest a munkahelykeresésben sem, külön feljegyzései vannak a tapasztaltakról. Egyik reggel némi malíciával hangjában számolt be legfrissebb kalandjáról, egy jó nevű cég HR-menedzserével tartott konzultációjáról. Pap Gyula írása.

Gyakorlatilag szóhoz sem jutott, a szabványszöveg hallgatása közben próbálta kifejteni elképzeléseit a megpályázott munkakört illetően, valódi eszmecsere azonban csak a munkabért illetően bontakozott ki. „Sokat mondtam” – fakad ki keserűen. „Jó párat ismerek, akik ott dolgoznak, nem vetettem el a sulykot, de legalább magát becsülje meg az ember” – lamentál rezignáltan a tanulságokon.

Mikor egy várva várt új beruházásnak örülünk és hangsúlyozzuk az okosságot, amivel ide sikerül csábítani, nem feledhetjük a fontos szempontot: hogyér’ mérik a munkaerőt?

Pap Gyula


Az interjú addig tart, amíg ki nem mész az ajtón
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Azt is tesztelik, hogy mennyire tudod tolerálni a váratlan és stresszes helyzeteket. Hiába tagadnánk, mindannyiunkban ott van egy kis félsz, aggodalom, amikor állásinterjúra érkezik. Szeretnénk megfelelni, nem akarunk leblokkolni, ezért a nagy nap előtt tükörben p...

Az állásinterjúkon vannak panelkérdések
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit tartunk a legnagyobb gyengeségünknek? Íme néhány tipp a jó válaszhoz. Az állásinterjúkon vannak panelkérdések, amelyekkel gyakran találkozhatnak a pályázók. Nem egyszerű kérdés Az egyik ilyen a „Mit tart a legnagyobb gyengeségének?” Nem a legkönnyebb erre a ké...Lakóhelyem.
BOON.HU


hirdetés