Kultúra

2018.10.10. 17:01

A legjobb 13 őszi dal, ami segít elviselni a rossz időt

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezek a dalok garantáltan segítenek enyhíteni a nyár elmúlása felett érzett szomorúságunkat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezek a dalok garantáltan segítenek enyhíteni a nyár elmúlása felett érzett szomorúságunkat.

Újra itt az ősz, a nyarak egyre gyorsabban múlnak el, szinte úgy érezzük, hogy évről évre rövidebbek.

A közelgő tél mélabússá, depresszióssá teheti az embert, de azért mégsem olyan rossz ez az évszak - a fák színes falevelei gyönyörűek, itt a szezonja a sütőtökös ételeknek, a meleg sálaknak és a Halloween-i bolondozásnak.

Mindezekhez háttérzene illik, és hogy könnyebb legyen a nyárutó, az upvenue.com összegyűjtött egy lejátszási listát ehhez.

Elég nehéz olyan dalokat találni, amik kizárólag erről az évszakról szólnak, és valóban remek nóták is. Inkább a tél érkezéséről, a nyár elmúlásáról és az ehhez hasonló érzésekről szólnak a dalszövegek, mintsem konkrétan az őszről.

Akár így, akár úgy, ezek fantasztikus dalok, van köztük vidámabb és melankolikusabb is, kinek-kinek hangulatához illően. Mindenesetre biztos, hogy kiváltanak belőlünk érzéseket a hűvösödő évszakkal kapcsolatban. Lássuk őket!

Aerosmith - Season of Wither


The White Stripes - We Are Going To Be Friends


Frank Sinatra - September Song


Tom Waits - November


Lake of Tears - So Fell Autumn Rain


Earth, Wind & Fire - September


Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Autumn in New York


The Cure - Last Days of Summer


Ed Sheeran - Autumn Leaves


Neil Young - Harvest Moon


Green Day - Wake Me Up When September Ends


Billy Talent - Fallen Leaves


Guns N Roses - November Rain


Forrás és a teljes lista: upvenue.com


[related-post post_id="4012133"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!