Kultúra

2018.08.10. 14:25

David Helfgott Budapesten

Budapest, Miskolc - Európai turnéra indult a világhírű ausztrál zongoraművész, aki Bartók és Liszt tanítványaival tanult.

Budapest, Miskolc - Európai turnéra indult a világhírű ausztrál zongoraművész, aki Bartók és Liszt tanítványaival tanult.

Újabb európai turnéja során ismét Budapesten koncertezik a világhírű ausztrál zongoraművész, David Helfgott, akinek ikonikus életét a róla készült, 7 Oscar-díjra jelölt Ragyogj! című filmből ismerhették meg szerte a világon, Amerikától Európáig. A művész augusztus 15-én, a Papp László Budapest Sport­arénában koncertezik.

Káprázatos muzsika

A zeneértők szerint az év egyik legfantasztikusabb klasszikus zenei élménye várható, ahogy jegyzik, káprázatos muzsika egy zseniális művésztől, akinek tehetségét egyéniségét, megpróbáltatásokkal teli életútját csodaként tartják számon. A híres ausztrál zongorista, David Helfgott gyerekkora nagy részét Perth-ben töltötte és különleges zenei tehetsége már egész korán megmutatkozott, hatszor is megnyerte az ABC Hangszeres & Ének versenyén az állami döntőt.

Tizenhét éves korában kezdett el tanulni Alice Carrard-al, Bartók Béla korábbi tanítványával és Thomán Istvánnal, Liszt Ferenc tanítványával. Két évvel később felvették a londoni Royal College of Music zongora tanszékére. A tanára, Cyril Smith úgy jellemezte David-et, mint a legzseniálisabb tanítványát 25 évnyi tanítása alatt, és Horowitz-hoz hasonlítja mind technikájában, mind temperamentumában.

David Helfgott számos díjat nyert a College-ben, többek között a „Legjobb Koncert Előadásért” járó Dannreuther Díjat Rahmanyinov 3. zongoraversenyének pazar előadásáért.

ÉM


Kastély-szerenád koncert

2018. augusztus 25. szombat 19:00 (szvit)

Mozart: Kis éji zene

Händel: Tűzijáték-szvit – látványos tűzijátékkal

Közreműködik: a Miskolci Szimfonikus Zenekar, vezényel: Antal Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!