Kultúra

2018.02.25. 17:00

Miskolci Hang-Ár ismét a zenei tehetségekért

Miskolc - Február 26-án a Fráter gimnázium énekegyüttesei lépnek fel a miskolci szimfonikusokkal.

Miskolc - Február 26-án a Fráter gimnázium énekegyüttesei lépnek fel a miskolci szimfonikusokkal.

A Miskolci Szimfonikus Zenekarnak szívügye a zenei nevelés, amelyet rendhagyó formában végeznek. Sajátos gyermek-, és ifjúsági programjuk egyik alappillére a Hang-Ár koncertsorozat.

Miskolcon megszámlálhatatlanul sok tehetséges gyermek és fiatal él. Nekik próbálnak segíteni a miskolci szimfonikusok azáltal, hogy lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, nagyszínpadon, nagyközönség előtt.

A kulisszák mögött

A Hang-Ár sorozatban Miskolc ifjúsági együttesei a zenekarral lépnek közösen színpadra. Ezeken a koncerteken a gyerekek megtapasztalják a nagyzenekarral való együttműködés, a művészeti munka szépségeit és nehézségeit, valamint a „kulisszák” mögé is bepillantást nyernek. Tapasztalatokat szereznek, élményeket kapnak és adnak is.

A program 2014-es indulása óta valamennyi miskolci ifjúsági együttes lehetőséget kapott már a Hang-ár koncerten való részvételre.

Áprilisban: Egressy-Erkel

Idén elsőként február 26-án a Fráter György Katolikus Gimnázium Énekegyüttesei léphetnek fel a zenekarral, majd áprilisban az Egressy-Erkel Zeneiskola növendékei.

- ÉM -


Hang-Ár a Fráterrel

Időpont: február 26. hétfő, 18.00

Helyszín: Művészetek Háza

Műsor: „Ave Maria”

Előadók: Miskolci Szimfonikus Zenekar, Fráter György Katolikus Gimnázium énekegyüttesei

Vezényel: Váraljai Réka és Regős Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!