Kultúra

2018.02.21. 15:09

A szimfonikusok újabb párizsi sikere

Párizs, Miskolc - Párizsi turnéról jött haza nemrég a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Párizs, Miskolc - Párizsi turnéról jött haza nemrég a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Közel 1800 ember tapsolt hosszú percekig a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak a párizsi Champs-Elysées Színházban: a zenekar három napot töltött a francia fővárosban.

A zenekar egy Mozart esten muzsikált, ahol a zeneszerző híres Requiemje mellett, a C-dúr „Jupiter” szimfónia is elhangzott; Sylvia Schwartz, Elodie Méchain, Megyesi Zoltán, Bakonyi Marcell, valamint a Nyíregyházi Cantemus Kórus (karvezető: Szabó Soma) közreműködésével. Az est dirigense Quentin Hindley volt.

A nézőközönségben helyet foglalt a franciaországi magyar nagykövet és a Pá­rizsi Magyar Intézet igazgatója is.

A miskolci szimfonikusok az utóbbi időben egyre gyakrabban szerepelnek külföldi színpadokon.

Külföldi sikerek

2016 novemberében a milánói La Scala balett-társulatát kísérték összesen 6 alkalommal Csajkovszkij: Hattyúk tava balettjének előadásában a párizsi Kongresszusi Központban.

2017 márciusában Nottinghamben a Szentpétervári Balett oldalán muzsikáltak a Hattyúk tava és a Diótörő előadásokban, 2017 őszén Athénban játszottak Disney-­slágereket, most újra Párizsban szerepeltek. A következő évadokra is vannak már külföldi megkereséseik, ­amelyek ­jelenleg egyeztetés alatt ­állnak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!