Kultúra

2018.01.17. 14:00

Interjú: Szurasenkó Dániel

Miskolc - A Miskolc Klezmer Band alapítója, Szurasenkó Dániel mesélt Béres Szabinak.

Miskolc - A Miskolc Klezmer Band alapítója, Szurasenkó Dániel mesélt Béres Szabinak.

Béres Szabi: Összefoglalva milyen volt a 2017-es éved?

Szurasenkó Dániel: A 2017-es évben sok újdonságot valósítottunk meg, sok új projektet indítottunk be, és az együttesek szépen útnak indultak. Ez az év a legjobban arra volt jó, hogy lássam, hova kell az energiámat összpontosítani.

Béres Szabi: Január 16-án este, a Miskolci Vigadó báltermében zajlott egy teltházas "Exclusive Klezmer Koncert" , hogy érezted magad?

Szurasenkó Dániel: Ez az este valóban exclusive volt, hiszen a klezmer állt a középpontban. Egy kiváló harmonika művész - Móser Ádám - érkezett hozzánk Budapestről, és kápráztatott el mindenkit különleges játékával. Ezenkívül Szécsi Viki és az új formáció, a Daniel Klezmer Band is bemutatkozott jómagam vezetésével. Kísérőprogrammal is készültünk, hisz a Barhesz Miskolci Zsidó Kulturális Központ Fuchs rabbi vezetésével már a koncert előtt egy órával a zsidó hétköznapok tárgyairól tartott előadást.

Béres Szabi: A tavaly útnak indított Klezmer Klub estjeivel idén is találkozhat a közönség?

Szurasenkó Dániel: A klezmer club alkalmak szintén sikeresek, és a koncert másnapján 17-én 18 órakor kerül megrendezésre a következő az Otthonka Bisztróban. Egy kis interaktív előadás, beszélgetés és persze élő zene teszi még emelkedettebbé az estét. Extraként pedig egy kis gasztro is várja a közönséget.

Béres Szabi: Tudjuk rólad, hogy több zenekarban is aktívan részt veszel, várható idén újdonság ezen a téren?

Szurasenkó Dániel: Hála az Örökkévalónak több együttest alapítottam, s vannak, melyek sikeresek. Február elsején alapítom meg Miskolc első barokk kamarazenekarát, az Il Prete Rosso együttest (A vörös pap), mely Antonio Vivaldiról kapta nevét. Ez az együttes az energiát és a temperamentumot fogja magában hordozni, teljesen egyedi módon, igazi olaszos hévvel.

Béres Szabi: Tervek?

Szurasenkó Dániel: A legnagyobb terv az Amerikai Egyesült Államokban egy turné, melynek a szervezése már folyamatban van, és májusban utazunk a klezmerrel. Illetve ami nagy kihívás, hogy készülök egy rekordkísérletre, ugyanis meg akarom dönteni a világ összes művészét és együttesét, és egy 32 órás koncertet fogok adni. Amennyiben sikerül, rekorder leszek. Bízunk a projekt sikerességében.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!