Kultúra

2016.06.17. 11:13

Interjú: Szeifert

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere egy legendás lemezlovas, Szeifert volt, aki mesélt terveiről és friss megjelenéseiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere egy legendás lemezlovas, Szeifert volt, aki mesélt terveiről és friss megjelenéseiről

is az olvasóknak.

Béres Szabi: Hogyan telik eddig az éved?

Szeifert: 2016 talán az egyik legeseménydúsabb az elmúlt évek közül, fellépések, stúdió és kiadói munkák, és a háttéripar szintjén egyaránt. Készültek saját dalok és néhány hivatalos átdolgozás, közben elkezdtem felépíteni a Hungarosound Kiadó dance-house-EDM-elektronika részét, ahova nagyon sok tehetséges hazai előadót várok, érkeznek is szép számban piacképes, igényes kiadásra váró darabok. E mellett természetesen a saját dolgok, zenei és klub projectek is jelentős szerepet kapnak. Természetesen minden információt, hírt, fellépéseket megtaláltok a www.szeifert.com oldalon.

Béres Szabi: Zenei fronton friss megjelenés mikor várható?

Szeifert: Jelenleg zajlik két friss megjelenés. Az egyik az M people egykori világslágerének a hivatalos átdolgozása, amely Szeifert vs. Krash feat. Estilla - Moving On Up címmel jelent meg a napokban a HungaroSound Kiadó gondozásában. A kislemez tartalmaz a rádió és extended verziókon kívül egy remixet Effenditől, valamint a Dj Deli & Girgio párostól.

A másik szintén friss megjelenés Dj Deli és Giorgio Tengo La Camisa Negra átdolgozásának Szeifert vs. Krash remixe, amely egyébként a jól ismert Juanez dal újragondolása.

Béres Szabi: Mit lehet tudni a Szeifert Classic Acoustic fellépésekről?

Szeifert: A Szeifert Classic Acoustic az egyetlen élő hangszeres show-val futó országos classic house turné, szaxofonnal, kongával, gitárral és énekessel. Teljesen egyedülálló és mással nem összehasonlítható zenei atmoszférát teremtünk, természetesen az elmúlt két évtized legmaradandóbb klubhimnuszaival, őrületes buli. Országosan jellemző ezeken a bulikon a 30+-os igényes közönség, amiért igazán hálás vagyok. A zenészeim vérprofik, pl. az egyik szaxofonosom a médiából is jól ismert Müller Attila, a másik szaxis Jász Andris, aki a Kossuth Díjas Gyimes zenekar tagja, a kongások és gitárosok is hasonló kaliberek. Bővebb információt a formációról a weboldalam Classic Acoustic menüjében találtok.

Béres Szabi: Tervek/Nyár?

Szeifert: Előttem áll a nyár több mint ötven fellépéssel, ezek nagy része Balaton környékére, a Dunántúlra és Budapestre korlátozódnak, de lesz azért néhány megmozdulás Kelet-Magyarországon is, például július 8-án pénteken Tiszaújvárosban a Camelot-ban lépek fel Gaga és Mateo & Spirit társaságában, nagyon várom ezt a bulit. Ezzel egy időben már telik a naptár az őszi-téli időszakra, idén jó korán elkezdtem ennek az időszaknak a tervezését. Nemrég kiderült, hogy tizenöt éves korom óta állok klubokban lemezjátszók mögött, azaz idén 25 éve, ezért ősszel lát napvilágot a tizedik hivatalosan megjelenő albumom, ami tartalmazni fog öt régebbi, immár klasszikusnak számító saját, valamint hat új dalt. A megjelenést október végére tervezem.

Béres Szabi: Köszönöm Zsolti,további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!