Kultúra

2016.04.01. 21:03

London és Dublin előtt Miskolcon (is)virtuózkodik a nemzetközi gitártrió

Miskolc - A Tom Lumen művésznév mögött Lukásczik Tamás, Miskolcról elszármazott gitáros áll.

Miskolc - A Tom Lumen művésznév mögött Lukásczik Tamás, Miskolcról elszármazott gitáros áll.

A miskolci fiatalember nagyon korán eljegyezte magát hangszerével, mára szép nemzetközi elismeréseket is maga mögött tudó gitárművésszé vált. A fingerstyle stílus követője, melynél az akusztikus gitár húrjait ujjal pengetik, és a gitár itt a ritmuskíséretet is beleértve, az összes zenekari szólamot sajátos módon jeleníti meg.

Egyre népszerűbb

Tamás, azaz Tom Lumen koncertjeit élménydús elő­adásmód, virtuóz gitárjáték és jókedv jellemzik, egyéni produkciója hazánkban és a határokon kívül is egyre népszerűbb, már a műfaj királyával, Tommy Emmanuellel is adott közös koncertet, idén pedig hat országban áll színpadra.

Tom Lumen most, április 2-án szombaton a miskolci Művészetek Házában ad közös koncertet gitárművész vendégeivel.

Tom Lumen lapunk olvasóinak elárulta: „Az angol Chris Woods, a szlovák Stano Pocaji és jómagam tavaly jöttünk össze Pozsonyban. Hasonló stílust játszunk mindhárman, mégis egy kicsit másként, úgy gondoltuk, érdemes folytatni az együttműködést. Chris játéka ritmikus, perkusszív, Stano világa a jazz. A Művészetek Házában mind szólóban, mind közösen játszva hallhat bennünket a közönség, ismert dallamok mellett országaink népzenéjéből is adunk ízelítőt. A miskolci koncertünk része a magyarországi turnénknak, melyet ősszel Londonban és Dublinban folytatunk.”

A siker titka

Tamás legfontosabb küldetésének tartja, hogy a koncert együtt töltött két órájára mindenki elfeledje gondjait és feltöltődjön a zene segítségével. A dalok keletkezési körülményeit, a hozzájuk tartozó kis anekdotákat is meg szokta ismertetni a közönséggel, így a hallgatóság sokkal intimebb viszonyba kerül a zenével – talán ez egyik titka sikerének.

ÉM


Hasznos információ

A Tom Lumen-koncertet április 2-án, azaz e héten szombaton este 7 órától hallgathatják meg az érdeklődők Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!