Kultúra

2010.05.27. 21:30

Szindbád dala az Ákos-turnén

<p>Miskolc - Szindbád dala címmel jelent meg nemrégiben Ákos kislemeze, amely ízelítő az ősszel megjelenő studióalbumról.</p>

A szám és sok-sok régi Ákos-dal június 6-án (vasárnap) este hallgatható meg a miskolci sportcsarnokban. Közelgő koncertjéről csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt az énekes.

Elmondta, míg az elmúlt években színházi jellegű, visszafogott, akusztikus műsorral járták az országot (Ákos 40, majd Ákos 40+), most újra kedvet kaptak – mint ahogy ő fogalmazott – a csörömpöléshez, azaz egy igazi rockbulihoz. A turné első állomása már megvolt Szegeden, most pedig Miskolcon mutatják be az új műsort, amely egyrészt nagyon ismerős lesz, hiszen a jól ismert Ákos számokra épül, másrészt meg nagyon is ismeretlen, hiszen az összes számot újragondolták, áthangszerelték. Ákos elárulta, mindössze két olyan szám hallható majd a koncerten, ami mostanában íródott, az egyik a már említett Szindbád dala, a másik pedig a Főleg régen című. Az előzőről megjegyezte, már most hatalmas siker: manapság – az internetes letöltések korában – nem sok lemez fogy, de neki már a második 3000 darabot gyártották le.

Ákos megjegyezte, örül, hogy végre hét év után újra Miskolcon léphet fel – utoljára 2003-ban koncertezett itt az Adyban. Együttérzését fejezte ki amiatt, hogy alig néhány napja árvíz sújtotta a várost. Ő maga abban bízik, hogy két órás koncertje talán egy kis időre feledtetni tudja a történteket.

ÉM-HM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!