Kultúra

2008.12.23. 10:23

A Mirigy most zenél, nem autózik

<p><P>Kénytelen lemondani hobbijáról, a navigálásról az Irigy Hónalmirigyből ismert Sipos Tamás, aki zenekari teendői miatt nem tarthat csapatával, a Qualisport kamionos együttessel a terepralizás világának legújabb hosszút távú versenyére.</P></p>

Kénytelen lemondani hobbijáról, a navigálásról az Irigy Hónalmirigyből ismert Sipos Tamás, aki zenekari teendői miatt nem tarthat csapatával, a Qualisport kamionos együttessel a terepralizás világának legújabb hosszút távú versenyére, a december 18-án Marseille-ből elrajtolt és január 11-én Dakarban célba érő Africa Race-re. Az előadóművész helyén – akárcsak az októberi Fáraó-ralin – Czeglédi Péter csatlakozik Kovács Miklós pilótához és Tóth Tamás vezető szerelőhöz.

Itthonról szorít

- Szívesen a fiúkkal tartanék, de a zenekar programja túlságosan zsúfolt ebben az időszakban. Itthonról szorítok majd azért, hogy ne essen bajuk és minél jobb eredményt érjenek el. Biztos vagyok benne, hogy a több Dakar-ralit megjárt Czeglédi Péterrel jól jár a csapat. Olyan fortélyokat taníthat meg a srácoknak, amikből jómagam is profitálhatok. – mondta Sipos Tamás, aki a bepakolásban is segített csapattársainak az anyacég, a Qualitrans-Cargo dunaszentbenedeki főhadiszállásán.
Sipos elárulta, hogy az Irigy Hónalmirigy berkein belül is gyakran szóba kerül különös hobbija:
- A srácok féltenek, de ugyanakkor örülnek is annak, hogy amikor a körülmények lehetővé teszik, azt csinálhatom, amit szeretek. Büszkék voltak rám, amikor a Közép-Európa-rali rendkívül erős kamionos felhozatalában a mezőny első felében tudtunk végezni. Persze az sem titok, hogy néha jó poénok kerekednek abból, hogy navigátorkodom. – fogalmazott a népszerű előadóművész, akinek a későbbiekben is szándékában áll itinert diktálni a sárga Scaniában.

Utolsó simítások

Kovács Miklós, a csapat tulajdonosa és pilótája sajnálja, hogy Sipos Tamás nem tarthat az együttessel, ugyanakkor reméli, hogy alakulata az alapos felkészülés után jó eredményt érhet el az első ízben megrendezésre kerülő maratoni összecsapáson.
- Tomi biztosan nagyon szorít majd értünk, mi pedig reméljük, hogy lesz foganatja! Czeglédi Péter tapasztalata felbecsülhetetlen értékű lesz számunkra ezen a várhatóan kőkemény versenyen. Bízunk benne, hogy minden gond nélkül átjutunk a Szaharán és Dakarban jó eredménynek örülhetünk. – mondta a versenyző.
Az előzetes információk szerint a Qualisportnak 17 másik kamionos együttessel kell mérkőznie, míg az autós mezőnyt 70, a motorosokét pedig közel 40 jármű alkotja majd.
- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!