Kultúra

2008.08.23. 09:21

A Belmondo újra „kaszál”

<p>Miskolc - A Kasza Napokra érkezett Belmondó zenekar, a fellépés előtt beugrott hozzánk, hogy elbesszélgessünk. Kiderült: annyira nem idegen nekik ez a vidék…&#160;<DIA alt="A Belmondó újra „kaszál”" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_Belmond___jra__kasz_l_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A Belmondó újra „kaszál”" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Milyen élményeitek van Miskolcról illetve miskolci bulikról, közönségről?

- Csináltunk itt egy házibulit legutóbb, ha-ha! Nővéremék itt laknak Miskolcon, és ezen apropóból játszottunk egy buliban – magyarázza Reggel FeridobosTemesi Berci kijelentését.

- De igen, egyszer léptünk fel a Szinva teraszon - veszi át a szót Czutor Zoliénekes/gitáros, de már nem tudom pontosan, hogy mikor. Mindenesetre jól éreztük magunkat arra tisztán emlékszem.

Éppen úton vagytok a Kasza Fesztiválra. Milyen koncertre számítotok?

- Nem is tudom ma kik lépnek fel – mondja félszegen, mégis viccelődve Pulius Tomiénekes/zongorista. Az időpont véget nagyon jó kis bulinak ígérkezik - veszi komolyra a szót Feri.

Ez lesz az első „kaszálásotok”?

- Nem, tavaly is voltunk már, akkor a Boney M előtt sikerült fellépni. Emlékszem eléggé erős volt a „páratartalom”, ha jól tudom az utolsó nap a nagy esőzés miatt el is maradt a fesztivál, de szerencsére mi az „Istenek kegyeltjei” voltunk - meséli Czutor Zoli a történteket.

- Arra én is emlékszem – veszi át a szót Szabó Lacigitáros-, hogy éppen akkor hagytam nyitva a gitártokomat, aztán utána két hónapig mindig előkerül belőle valami, vagy egy levél, vagy egy gally.

Fogtok majd az új lemezről is játszani?

Laci: - Persze, sőt! Most már a műsor felét az új lemez dalai fogják kitölteni.

Tomi: - Lesz még egy-két feldolgozás is - taglalja Tomi-, de a fesztiválokon sajnos kevés az idő, úgyhogy nem tudunk annyit játszani, mint amennyit szeretnénk.

Zoli: - Van úgy, hogy aki ismer minket, és rendszeresen jár a koncertjeinkre, az picit csalódott is szokott lenni, hogy csak annyit játszunk amennyit.

Laci: - De végül is az is jó, mert így legalább megmarad a „éhség”, hogy eljöjjenek a következő koncertre.

Az új lemezetek a „Hogy nézel Rám”címre hallgat. Tudnátok mesélni róla egy kicsit?

Laci: - Már június közepétől lehetett kapni webshop-on keresztül, de a hivatalos megjelenés az július 22-én volt, és már a boltokban is lehet kapni.

Volt valami koncepció a lemez megírásánál?

Zoli: - Legfőképp az volt, hogy csináljunk egy lemezt, ami jól szól, és jó számok vannak rajta.

Tomi: - Csak magunkra hallgatunk, és nem engedtünk külső befolyásnak. Ez így abszolút a mi gyerekünk lett.

Zoli: - Ez a lemez sokkal inkább tükrözi a Belmondo-t, mint az első lemezünk. Az inkább egy kísérlet is volt így a poposabb irány felé. Bár sosem tudunk olyan lépésre elszánni magunkat, amivel a Belmondo egy rádióbarát popzenekarrá váljon, úgyhogy ezzel a mostani lemezzel is maradtunk azok surmók, akik eddigi is voltunk. De ezt legalább hitelesen tudjuk csinálni, és ez hallatszik a lemezünkön is!

Augusztus 27-29-én tarjátok a Belmondo Napokat Zamárdiban. Meséljetek erről egy keveset! Mire számíthat az, aki lenéz oda?

Tomi: - Egy pesti szórakozóhely leköltözött a nyáron Zamárdiba, és ott olyan zenekarok lépnek fel, akik amúgy is ezen helyen már felléptek egy párszor. Ebből az apropóból mi zárjuk ezt a sorozatot. Három napig lent vagyunk, rajongókkal, barátokkal. Minden este koncertek lesznek, hol mi, hol a meghívott zenekarok lépnek fel.

Laci: - Íjászkodunk, bográcsozunk, horgászkodunk, és minden egyéb hasonló nyalánkságot fogunk csinálni.

Zoli: - Amúgy nagyban ajánlom a fiúk számára ezt a tábort, mert egy jelentkező kivételével mindegyik lány, szóval csajozásra rendkívül kecsegtető lehetőség. Jelentkezni még mindig lehet, de az sem baj, ha valaki éppen aznap esik majd be.

Hogyan alakult amúgy a nyaratok?

Zoli: - Forrón, és csapadékosan, ha-ha!

Tomi: - Történetünk során a legjobban sikerült nyarat tudhatjuk magunk mögött. Nagyon sok helyre hívtak minket, és nagyon sok helyre el is tudtunk menni. Nagyon sokan jöttek el a koncertjeinkre, és jól is érezték magukat.

És hogyan fog telni az ősz, illetve az tél?

Berci: - Karácsonykor hazautazom, ha-ha!

Zoli: - Egy-két hónapon belül elkészül a következő klipünk. Sokat is morfondírozzunk, hogy érdemesebb lenne rövidebb időközönként kisebb költségvetésű videókat készíteni. Ezenkívül a királyi tévé műsorán lesz látható egy unplugged koncertfelvétel, aminek most zajlik a vágása keverése.

Berci: - Még ide tartozik, hogy december 8-án fellépünk a Lennon-esten, mert köztudott, hogy szoktunk feldolgozásokat játszani, és ezek közt van Beatles is.

Laci: - Meg még annyit az őszről, hogy koncertek, koncertek, és koncertek.

Így Bezárólag az utolsó kérdés: ősszel láthatunk Titeket majd Miskolcon?

Zoli: - Igen, szeretnénk. Így elsősorban az egyetemi rendezvényekben vagyunk érdekeltek, de klubokba is szívesen megyünk játszani, úgyhogy aki olvassa ezt az interjút, az kezdheti gyűjteni az aláírásokat, és kezdheti ostromolni a szervezőket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!