Friss hírek

2009.04.18. 10:35

Ma indul a 8. Drogmentes Magyarországért Maraton

<p>Több neves közéleti személyiség és sportoló húz sportcipőt, hogy csatlakozzon a 8. Drogmentes Magyarországért Maratonhoz. A "Sportolók és Sztárok a Drogok ellen" elnevezésű rendezvény szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött. Az indulók a Parlamenthez közeli Alkotmány utcából startoltak, hogy nekivágjanak a 2100 kilométeres távnak. A 19 fős báziscsapat 42 nap alatt futja le a távot, körülbelül 300 hazai települést érintve, ahol több ezren csatlakoznak majd hozzájuk egy-egy rövidebb szakaszon.</p>

Braun Mona, a Drogmentes Magyarországért Mozgalom elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a cél az, hogy alternatívát nyújtsanak a kábítószerrel szemben, és megmutassák, mennyi előnye van a mozgásnak az önpusztító életmód helyett. Tavaly összesen 17 ezren csatlakoztak a kezdeményezéshez, idén legalább 30 ezer támogatóra számítanak a szervezők.

A tervek szerint egy-egy településen neves közéleti személyiségek illetve sportolók, így Növényi Norbert, Molnár Tamás, Katus Attila és Pflum Orsi is csatlakozik a futókhoz, így népszerűsítve a mozgás örömét. Az akció keretében iskolai drogfelvilágosító előadásokat, és a témával kapcsolatos füzeteket is szétosztanak majd a szervezők. Ezen kívül drogellenes aláírásgyűjtést és találkozót kezdeményeznek a települések, a rendőrség és az iskolák vezetőivel, valamint nyilvános rendezvényeken hívják fel a figyelmet a drogfogyasztás alternatíváira. Az alapcsapat várhatóan május 31-én érkezik vissza Budapestre - mondta Braun Mona.

A Drogmentes Magyarországért Maratonok alatt edig több mint 38 ezer ember csaknem 60 ezer kilométert futott a drogmentesség jegyében. Bővebb információ a www.drogmentes.hu internetes oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!