Küldjön hírt – Börzsönytől a Himalájáig Ózdon

Küldjön hírt – Börzsönytől a Himalájáig Ózdon
© Fotó: Kerékgyártó Mihály
Ózd – “Börzsönytől a Himalájáig” címmel, kiállítással egybekötött előadást tartott 2016. április 20-án szerda délután az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának rendezvénytermében Szendrő Szabolcs hegymászó.

Szendrő Szabolcs 1946-ban született Máriabesnyőn. Az általános iskola elvégzése után Budapesten a vasútgépészeti technikumban kezdte meg tanulmányait. A második osztályba járt, amikor egy vonatbaleset következtében bal lábát térd alatt amputálni kellett.

A középiskolai tanulmányait befejezve jelentkezett a BKV Sportegyesület kajak-szakosztályába. Éveken át az egyesület I. osztályú versenyzője volt. A kajakozás után a hegyek kedvelője lett, 1980-tól már az OSC igazolt hegymászója. Az elmúlt húsz évben megfordult a Börzsönytől a Himalájáig.

1989-ben Ozsváth Attilával, a világon elsőként jutott fel a Kedar Dome keleti falán. Magassági rekordját 1990-ben a 8201 méter magas Cho Oyu megmászásával érte el.

A hegymászással egy időben kezdett el behatóan foglalkozni a fotózással, sikeresen.

– Kerékgyártó Mihály –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s