Krumpliásó idő lesz a hétvégén – hétfőtől meg itt a nyár

Illusztráció - Krumpliásó idő lesz a hétvégén
Illusztráció - Krumpliásó idő lesz a hétvégén - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A hirtelen beköszöntő ősz után lassan beabászkodik a mindennapjainkba a vénasszonyok nyara. Szombaton 20 fokos csúcs várható, vasárnap viszont már 23-24 fok a valószínű. Hétfőtől meg nyár.

A lightos tizenhárom fokos hajnal után szombaton napközben igazi krumpliásó idő lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mert 20-21 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, a nap csak olykor fog kikandikálni a felhők közül, vagyis nem fogják szétizzadni magukat. Az időkép előrejelzése szerint van egy kis esély esőre, de szerintünk ez max abban fog segíteni, hogy ne porozzon annyira a föld, már ha nem ázott dagasztós sárrá az elmúlt napokban, aztán úgy fognak kinézni, mint egyszeri katona az orosz fronton lövészárok-ásás közben. Szombat este 15 fokra számítsanak, kapaszkodjanak nagyon a sörbe a Cinefesten, ha becsúszik egy pálesz azért sem fogja senki megvetni. A vastag pulóver nem minden.

Vasárnap hajnalban 10-12 fokig hűl a levegő, vagyis nem érdemes talajig csúszni az esti bulikában, mert könnyen felfázhatnak. Napközben már akár 23-24 fokig nyáriasodik a levegő, a nap is alaposan kisüt, a szél lengedezhet, de nem lesz vészes. Sárkányröptetéshez ideális. Ha még maradt a krumpliföldön kiásnivaló, akkor a húsleves után irány a kert, de most már érdemes a limonádét behűteni.

Hérfő reggel csak 15 fokig csúszik le a hőmérő higanyszála (használ még valaki higanyos hőmérőt nagyanyámon kívül?), melóba, iskolába a rövidnadrág is belefér, mert délután már totál nyár lesz.
Reméljük a meteorológusok és mi sem tévedünk nagyot.
hirdetés


hirdet�s