Cannes

2019.05.21. 09:30

Alain Delon díja

A közönség állva élje­nezte a folyamatosan a könnyeivel küzdő színészt.

Váró Kata Anna

Alain Delon az Arany Pálmával

Forrás: AFP

A cannes-i mesterkurzusok sorában idén Alain Delon pályájának legkiemelkedőbb állomásait is felelevenítették, ahol a 83 éves francia színész beszélt karrierje meghatározó pillanatairól.

Arany Pálma

Delon a mai napig a franciák nemzetközileg leginkább ismert sztárja, aki vasárnap este ünnepélyes keretek között Arany Pálma életműdíjat kapott.

A díj hetekkel ezelőtti bejelentésekor megjelent Delonról egy leleplező írás, amely nyomán tiltakozásként aláírásgyűjtést is kezdeményeztek, de a fesztivál vezetősége kiállt amellett, hogy a díj nem a magánember Delonnak szól, hanem mindannak, amivel hozzájárult a francia és nemzetközi filmművészethez. A díjkiosztón, amin nyoma sem volt tiltakozásnak a hosszú méltatás után egy 15 perces klipet is láthattunk Delon karrierjének összefoglalójaként. Az viszont feltűnő volt, hogy Delon pályatársai közül Bertrand Tavernier-n kívül senki nem volt ott a közönség soraiban, míg 2011-ben, amikor Jean-Paul Belmondo részesült az elismerésben, a termet megtöltötték a francia filmvilág élő legendái. Az is igaz, hogy közülük azóta többen nincsenek az élők sorában vagy az egészségi állapotuk nem teszi lehetővé az ilyen megjelenést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!