kosárlabda

2019.05.17. 16:30

Most is két Borsod megyei csapat

A leány gyermek kosárlabda országos dzsemborin most is két megyei csapat vesz részt.

Berecz Csaba

A leány gyermek kosárlabdázók év végi záróeseményét, az országos dzsemborit ezen a hétvégén Debrecenben rendezik meg. A hajdúsági megyeszékhelyre az U12-es korosztálynak a 2018/19-es évadban legeredményesebben szerepelt 16 csapatát hívták meg.

Közöttük ezúttal is két megyei gárda van, akárcsak tavaly. Az egyik a DVTK Akadémia együttese, akik egy éve is képviseltették magukat, a másik pedig a Miskolci Sport­iskola Vadmacskák csapata (tavaly, második megyei együttesként a DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros jutott be a legjobb 16 közé). A diósgyőri gárda Ambrus Erzsébet vezetésével az Észak-magyarországi régió legjobbjaként szerzett jogot az indulásra, miután a saját területét felölelő hárommegyés (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves) csatározásból egy másik régióval (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) összevont küzdelemsorozatban a legjobb leány gárdának bizonyult. A Perte Márton edzette miskolci sport­iskola Vadmacskák csapata a regionális dzsemborit megnyerve jutott a legjobbak közé, első meccsén a nyíregyházi Zsákoló Zsiráfokat győzték le, majd a Cívis DKA Fehértigrisek gárdáját is felülmúlták (utóbbi csapat ettől függetlenül szintén jogot szerzett az országos dzsemborin való részvételre mint az említett két terület harmadik legeredményesebb csapata).

Az országos dzsemboriról

A leány kosárlabda U12-es országos dzsemborit ezen a héten pénteken 14 órától vasárnap 14 óráig Debrecenben rendezik meg, két helyszínen, a Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnokában és a Kossuth Lajos gimnázium tornatermében. A bajnoki évadot lezáró finálé a 2015/16-os évadban bevezetett lebonyolítás szerint zajlik ez alkalommal is és fő ismérve, hogy az azonos sportszervezetből érkező sportolók egy része nem egy csapatban játszik, hanem több egységre történt felosztásuk után más sportszervezetek sportolóival és edzőivel alkotnak csapatokat. A műsorrendből fakadóan az eseményre érkező csapatok között nem hirdetnek győztest, minden részt vevő gyermek érmet kap, ugyanis a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége célja az volt ezzel a kiírással, hogy rendezvényen a játék, és ne az eredményesség legyen a fókuszban.


A döntős csapatok

DVTK Akadémia, Miskolci Sportiskola Vadmacskák, BEAC KA Újbuda, Bajai NKK, Pécsi VSK NKA, DKKA Rókák (Székesfehérvár), Soproni Darazsak Akadémia, Kecskeméti KA Vadmacskák, Csata Csillagok (Budapest), Kőbányai Darázslányok, Széchenyi KA (Győr), KA Pécs, Szombathelyi Sportiskolás Törpillák, Kaszás Girls (Budapest), Civis Debreceni KA Fehértigrisek, Tiszai Virágok (Szolnok).


A megyei résztvevők

DVTK Akadémia: Ocsenás Móna, Tatai Kíra, Márkusz Gitta, Keller-Bortnyik Lujza, Supák Sára, Berzy Petra, Ács Hajna, Medgyesi Lilla, Tóth Dorottya, Herperger Zsófia, Deli Boglárka, Szarvas Viktória, Kertész Éva, Prekop Lili, edző: Ambrus Erzsébet.

Miskolci Sportiskola Vadmacskák: Poczkodi Zsófia, Kohári Kiara, Vojcsik Liliom, Kollár Viktória, Szászfai Zsófia, Mihalik Anna, Ináncsi Vivien, Deák Gréta, Urbán Bianka, Kisari Kitti, Simkó Laura, Bokros Boglárka, Orbán Zsófia, Olejnyik Virág, edző: Petre Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!