Körösszegapáti hírei

2011.05.24. 11:47

Békéscsabán a körösszegapáti iskolások

<p>Körösszegapáti – Tanév végéhez közeledve a pedagógusok több lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekek tanúbizonyságot tehessenek megszerzett tudásukról.</p>

Egy ilyen lehetőség a román nyelvű mese és prózamondó verseny. A rendezvény helye Békéscsaba volt ahová a körösszegapáti iskolából nyolc tanuló nevezett be.
Ez a verseny felmenő rendszerű. Előbb az iskolák az osztályok tanulói közül választják ki a legjobbakat, majd azok legjobbjai iskolai szintű versenyen bizonyítják tudásukat.
Azok a tanulók pedig, akik ott a legjobban szerepelnek jutnak el Békéscsabára, ahol Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyében lévő román nyelvet tanuló gyermekek legjobbjai jelennek meg.
A zsűri alsó s felső tagozatos gyermekeket külön választva hallgatta meg a gyermekeket.

A körösszegapáti gyerekek szép eredményeket értek el. Az alsó az tagozatos gyermekek közül
1. díjat kapott: Kovács Boglárka 3. osztályos, különdíjat pedig Molnár Norbert  2. osztályos tanuló. Felkészítő tanára Elekes Melinda Hajnal.
A felső tagozatos tanulóknál szintén első lett Szabó Szabina Anita  6. osztályos, különdíjat kapott Szabó Julianna Éva  8. osztályos. Felkészítő tanára Oláh Ildikó.

Meserajz pályázatot is hirdettek a szervezők. A mesét mondó tanuló ezzel is igazolja, hogy megérti az általa tanult szöveget, mert egyes jeleneteit le kell neki rajzolnia. Az elkészített rajzokat is díjazták.
Első helyezést ért el rajzával Tamás Vivien hetedik, második  Szabó Julianna Éva nyolcadik és  harmadik helyezett Tokai Tamás Sándor nyolcadik osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk Oláh Ildikó.
A helyezést elérő gyermekek sok oklevelet és sok szép ajándékot kaptak teljesítményükért.
 
- Vmirjáncki József -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!