Sport

2014.04.26. 22:40

Negyedik lett a Diósgyőr

A 3. helyért zajló rájátszás második meccsét vívta szombaton idegenben az Aluinvent-DVTK.

A 3. helyért zajló rájátszás második meccsét vívta szombaton idegenben az Aluinvent-DVTK.A Sopron azt szerette volna, ha véget ér a párharc (és zsebbe teszik a bronzérmet), a Diósgyőr viszont éppen ennek az ellenkezőjét tervezte. A „hűség város" csarnokában megrendezett NB I-es női kosártalálkozón Jansone indította el a pontgyártás, majd Czank értékesített kettőből egy büntetőt (0-3), miközben Simon és Ciglar triplakísérlete kísérlet maradt csupán. Tobin két dupával csatlakozott a társakhoz, ám Raven is csak ötven százalékos tudott lenni büntetői során (2-8). A Sopronnál Hawkins melegedett be a leghamarabb, alig öt percet követően már hat egységnél tartott. Raven pontos hármasa 8-13-at jelentett, aztán kosárváltásoknak lehettek szemtanúi a nézők. A 8. perc vége felé lett 17-17, ahonnan egyik fél sem tudott meglógni az első felvonás zárásáig.

A második negyedet sikertelen kísérletek vezették be, míg Fegyverneky egy 2+1-gyel minimális előnyhöz juttatta a házigazdát. Minden volt, ami a kosárlabda sajátja, fault, edzői taktikázások, a Diósgyőr csak a 14. percben tudott újra ereményes lenni (Sverrisdottir), időt mégis a vendéglátó kért, azok után, miután Tobin gyors egymásutánban négy pontot gyűjtött (28-27). A távoli dobások egyik félnél sem „sültek", Bukovszki egy laza „kettessel" fordított. Büntetőkből Fegyverneky és Tobin sem rontott, ám ekkor Hawkinsék kaptak el egy jobb periódust (41-33), a félidőig még Raven talált gyűrűbe.

Nem fordult a kocka

A szünet után, a harmadik negyedre egy határozottabb Sopron tért vissza, és Ciglar közelijével 45-35-re alakult az állás. Próbálta felvenni a kesztyűt, menni ellenfele után a Diósgyőr, de Fegyvernekyék tartották a tíz környéki különbséget (51-39). A 25. perc környékén Bálint duplával, illetve pontosan végrehajtott büntetőkkel faragott a hátrányon, majd amikor Raven triplája landolt a soproniak kosarában, tapsolhatott a miskolci kispad (55-50) – természetesen időt kért Igor Polenek. Szoros volt a meccs, de a kocka nem fordult meg, bár Jansone is betermelt egy hármast (60-53).

Mínusz kilenc ponttal vágtak neki a piros-fehérek a befejező menetnek, a 32. percben, amikor Hawkins távoli próbálkozása után a diósgyőri gyűrűbe esett a labda, eldőlni látszott a csata (67-55). Büntetődobások révén csökkentette a hátrányt a DVTK, a statisztika viszont azt is mutatta: vélhetően a fokozódó stressz miatt, ezek közül nem mindegyiket tudták gólra váltani a vendégek. Ami ilyen helyzetben döntő és döntő volt az is, hogy Stankovic és Hawkins nem tett ilyen szívességet, amikor dobóhelyzetbe kerültek. DVTK-időkéréssel és 75-59-cel kezdődött az összecsapás hajrája, a borsodiakat sürgette az idő, amikor csak arra mód nyílt kísérletezni kellett. Innen ugyan a Sopron nem gyűjtött egy árva kosarat sem, de a Diósgyőr is csak keveset, a mérkőzést, illetve a szezont Vincze sikeres középtávolija zárta (75-66). A piros-fehérek számára befejeződött a 2013/2014-es pontvadászat, úgy, hogy a 4. helyen végeztek.

ÉM


JEGYZŐKÖNYV

Uniqa Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK

75-66 (21-21, 20-14, 21-18, 13-13)

Sopron, 400 néző. V.: Kapitány, Farkas, Németh.


Uniqa Euroleasing Sopron: Fegyverneky (25/3), Simon (9/3), Hawkins (25/3), Krnjic (4), Ciglar (5). Csere: Zsovár (-), Stankovic (7), Tetemondova (-), Licskai (-), Weninger (-), Böröndy (-). Edző: Igor Polenek.

Aluinvent-DVTK: Bukovszki (2), Czank (3), Raven (12/6), Jansone (14/3), Tobin (20). Csere: Sverrisdottir (4), Bálint (6), Vincze (2), Horváth B. (2), Dubei (1), Szabó P. (-). Edző: Miguel del Jesús López Alonsó.


Igor Polenek: – Ki akartuk használni azt, hogy gyorsabbak vagyunk, mint a Diósgyőr, ez sikerült is. Gratulálok a lányaimnak, hogy felálltak az elődöntő sokkja után, jövőre azon leszünk, hogy ismét mi legyünk a legjobbak.

Miguel del Jesús López Alonsó: – Nagyot harcoltuk ma a Sopronnal, rendkívüli erőfeszítéseket tettek azért a lányok, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A diósgyőri szív a nagy hátrányból is segített visszakapaszkodni a mérkőzésbe, a lányok egy percig sem adták fel a küzdelmet. Büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek.


Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, az Uniqa Euroleasing Sopron javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!