Friss hírek

2008.09.02. 15:34

Szeptember 16-án átadják az M0-ás keleti szektorát

<p>Szeptember 16-án átadják a forgalomnak az M0-ás körgyűrű keleti szektorának új szakaszát. A 4-es számú főút és az M3-as autópálya közötti 26,5 kilométer hosszú részen jelenleg is zajlik a műszaki átadás-átvétel. A kétszer kétsávos, a terhelésnek jobban ellenálló betonburkolatú autóút Ecser, Maglód, Pécel, Nagytarcsa, Csömör mellett halad el, és érinti a XVII., XVI., és XV. kerületet.</p>

A beruházó Nemzeti Infrastruktra Fejlesztő Zrt. keddi tájékoztatása szerint, az 54,1 milliárd forintba került szakasz az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósult meg.

Az M0-ás keleti szektora évtizedek óta halmozódó közlekedési gondokat old meg, mivel megteremti Budapest elkerülésének lehetőségét, megszünteti a belső utak zsúfoltságát, mentesíti a környező falvakat, s Budapest külső kerületeit a nehézgépjárművek forgalmától.

A kivitelezők - PVT-M0 konzorcium, valamint az ED-M0 2005 Közös Vállalkozás - 12 felüljáróval ellátott csomópontot alakítottak ki a szakaszon, míg a mezőgazdasági területek megközelítését több átjáró építésével teremtették meg. Az útszakaszt egyes helyeken csaknem két méter magas védőkerítéssel vették körül, a lakott települések közelében pedig 4 méter magas zajárnyékoló falat építettek.

A szakasz átadásával, szeptember 15-től az M1-estől az M3-as autópályáig ér az M0-ás. Néhány hét múlva pedig várhatóan átadják a Megyeri hidat is, akkor pedig a Szentendrei útig lehet közlekedni a nulláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!