Ötezer spártai hódítja meg Kazincbarcikát

Ötezer spártai hódítja meg Kazincbarcikát
Kazincbarcika – Közép-Európa legnagyobb akadályfutó versenye 2017-ben Kazincbarcikára is ellátogat. A Spartan Race helyi futam szervezése, a pálya kijelölése már az elmúlt hetekben véglegesedett, a héten pedig a fesztivál és a versenyterület építése is megkezdődött.

Kazincbarcikán egy középtávú futamot rendeznek meg most szombaton, azaz a Kazincbarcika Super indulóinak egy körülbelül 13-16 kilométer hosszú versenytávval kell megküzdeniük.

Sisak Zsófia, a Spartan Race Hungary versenyigazgatója a keddi sajtótájékoztatón elmondta, Szitka Péter, Kazincbarcika polgármesterének megkeresésére látogattak el tavaly nyáron a városba, hogy felmérjék, alkalmas-e a terület a versenypálya kialakítására. A kiváló domborzati adottságokat megtekintve azonnal fantáziát láttak a helyszínben, ami azért is különleges a Spartan Race életében, mert ez az első hazai, nyári verseny.

spartan-after

– A Kazincbarcika Superen közel 5000 vállalkozó szellemű indulónk van, a legfiatalabbak 15 évesek, felső korhatár nincsen. Fontos, hogy a középtávú verseny mellett két kísérőfutamot is elhoztunk ide. Az egyik a Spartan Race Kids, ahol a gyerekek, a serdülők, a kamaszok mérethetik meg magukat. Emellett szombaton hajnalban rajtol a Spartan Race Hurrican Heat is, ami egy katonai jellegű, kiképzésszerű csapatjáték, itt a versenyzők kifejezetten nehezített feladatokat kapnak és ezeket csak együttműködve tudják megoldani – mondta Sisak Zsófia.

spartan-akadily

Visszatérésben reménykednek

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere úgy fogalmazott, nemzeti sportvárosként kiemelten fontos a település számára, hogy a sportág legnépszerűbb versenysorozatának helyszíne lehet. A városvezető reményét fejezte ki, hogy a Spartan Race Hungary szervezői és az önkormányzat közötti jó kapcsolat biztosítéka lehet annak, hogy a sportrendezvény visszatér Kazincbarcikára. A verseny egész nap tart, az első rajt reggel 9-kor lesz.

ÉMKazincbarcika.
BOON.HU

További hírek a Kazincbarcika hírei kategóriából


hirdetés