Kazincbarcika hírei

2018.11.14. 19:45

Karriert – helyben Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Különleges képzési program indult az észak-borsodi oktatási intézményben.

Kazincbarcika - Különleges képzési program indult az észak-borsodi oktatási intézményben.

Gyakorlati-­szakmai és angol nyelvű képzési programot indít a British Telecommunications (BT) az Irinyi Református Oktatási Központban. Az erről szóló együttműködési megállapodást Szabó Zoltán, a kommunikációs cég ügyvezető igazgatója, valamint Csernaburczky Ferenc, az intézmény igazgatója írta alá kedden. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón előbb Szabó Zoltán köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki az együttműködéssel kapcsolatban.

– A magyar gazdaság és cégünk jövője is a fiatalokon múlik, ezért felelősségünk befektetni a képzésükbe. A Kazincbarcikán elindított program minden szereplőnek érdeke: cégünk jól képzett munkaerőt vehet fel, a középiskola piacképes tudást nyújtó képzéseket indíthat, az együttműködés pedig kiemelkedő karrierlehetőséget tud biztosítani a fiataloknak az otthonuk közelében. Olyan karriert, amiért érdemes itthon maradni ahelyett, hogy külföldön keresnének munkát – hangoztatta az ügyvezető.

Elébe mentek

Csernaburcky Ferenc igazgató azt mondta, az intézményük érzékelte, hogy változóban van a világ, viszont ahelyett, hogy megvárták volna, míg ez elér hozzájuk, elébe mentek és alakítójává váltak annak.

– Néhány végzősünk már az együttműködésünket megelőzően sikeresen elhelyezkedett a vállalat debreceni irodájában és nagyon jók a visszajelzéseik. Fontosnak tartom, hogy diákjaink számára olyan munkalehetőséget tudjunk biztosítani, mely lehetővé teszi, hogy a régióban, családjuk közelében dolgozhassanak – tette hozzá.

A képzésen az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett karrier-tanácsadást is nyújtanak a diákoknak, egy sikeres próbainterjút követően pedig lehetőségük lesz elhelyezkedni a BT debreceni irodájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!