Kazincbarcika hírei

2018.06.29. 15:01

Pedagógusokat köszöntöttek a kazincbarcikai ünnepségen

Kazincbarcika - Pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a Don Bosco Sportközpontban.

Kazincbarcika - Pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a Don Bosco Sportközpontban.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskola diákjainak produkciójával kezdődött az idei tankerületi pedagógusnapi ünnepség – írta a Kolorline.

Áldozatos munka

Az eseményen először Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntötte a megjelenteket, beszédében kiemelte, a pedagógusok azok, akik a szülők mellett végigkísérik és segítik a felnőtté válás útját. Őt követte Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, aki szintén szólt a pedagógusokhoz, majd megköszönte áldozatos munkájukat.

Az ünnepélyen elsőként Székelyné Varga Mária, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója és Demeter Zoltán elismerő okleveleket nyújtott át a Kazincbarcikai Tankerületi Központ kiemelkedő tanítóinak, tanárainak.

A beszédeket követően tankerületi elismerő okleveleket, szolgálati emlékérmeket, színes diplomákat és Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Okleveleit is átadták.

Szakmai kuratórium javasol

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző kazincbarcikai pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat adományoz. A szakmai kuratórium javaslata alapján 2018-ban „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat vehetett át Kerekes Barbara, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének, és Sajószentpéteri Telephelyének tagintézményi – igazgató/pszichológus – gyógy­testnevelője.

A díjak átadását követően Jakupcsek Gabriella előadását hallhatták a meghívott vendégek. A volt pedagógus saját életéről, főként gyermekeihez kötődő viszonyáról mesélt az érdeklődőknek.

Adománygyűjtés

Az ünnepség keretében a Kazincbarcikai Tankerület Kazincbarcika önkormányzatának támogatásával adománygyűjtést is szervezett Baba Leventének, a Pollack Mihály Általános Iskola szembetegséggel küzdő tanulójának.

Az akciónak köszönhetően a délután során egymillió forint gyűlt össze, mellyel Levente továbbtanulását és mindennapjait kívánták könnyebbé tenni az akcióban résztvevők. Az egymillió forintból a család olvasógépet vásárol majd, amihez a Tettre Éber Alapítvány korábban 200 000 forintot ajánlott fel, a pedagógusok 680 000 forintot gyűjtöttek, a helyi önkormányzat mindezt 120 000 forinttal egészítette ki.

Az adományt Levente édesanyjának jelképesen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szitka Péter polgármester, Székelyné Varga Mária igazgató, valamint Kondorné Sztojka Ágnes intézmény­vezető nyújtották át.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!