Kazincbarcika hírei

2018.03.23. 17:43

Bővül a kazincbarcikai kerékpárút-hálózat

Kazincbarcika - Majd’ három kilométernyi új kerékpárút épül Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Majd’ három kilométernyi új kerékpárút épül Kazincbarcikán.

Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be szerdán: az eseményen Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a fejlesztés jelentőségéről szólt. Kiemelte: a fejlesztés révén, a jövőben mintegy 3 kilométernyi újabb szakasszal bővül Kazincbarcikán a városi kerékpárút-hálózat.

Olyan területeken épülhet bicikliút, amelyek a korábbi pályázatból kimaradtak.” Szitka Péter

Közvetlenül csatlakozzanak

– A fejlesztésnek köszönhetően olyan területeken épülhet bicikliút, amelyek a korábbi pályázatból kimaradtak, viszont a tervek készítésénél arra törekedtünk, hogy az új utak közvetlenül csatlakozzanak a már meglévő hálózathoz – mondta a városvezető, aki hozzátette azt is, az önkormányzat eltökélt célja az is, hogy a biztonságos kerékpározás fontosságára a rendészeti szervekkel karöltve felhívják a figyelmet.

A most induló projekt keretében 700 méter, kétoldali kiemelt kerékpársáv épül az Alsóvárosi körúton, illetve az Attila úton az Építők útja és a Tesco körforgalom között. További 500 méter hosszú, járdák szélesítésével kialakított, egymástól elválasztott gyalog-, és kerékpárút létesül a Pollack Mihály úton az Egressy út és a Mátyás király út között. A Tardonai úton a Május 1. úttól a Gábor Áron úti buszmegállóig pedig több mint 1600 méteres, egyes szakaszokon zöld-sávban, más szakaszokon szervizúton, vagy járdával közösen vezetett, kétirányú kerékpárút készül a beruházás keretében.

Demeter Zoltán a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki a Kazincbarcika kerékpárút-hálózat fejlesztésével kapcsolatban.

– Mivel a térségben a közlekedés egyik kedvelt módja a kerékpározás, így elsődleges célkitűzés a biztonságos közlekedés és a város főbb pontjainak elérésének biztosítása a biciklisek számára. A település ezzel kapcsolatos elhivatottságát tükrözi az is, hogy Kazincbarcika 2016-ban megkapta a Kerékpárosbarát Település címet – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A sajtótájékoztatón megtudtuk azt is, hogy a kazincbarcikai beruházás mintegy háromszáz millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Az eseményen elhangzott az is, hogy távlati tervek között szerepel egy teljes, térségi hálózat kialakítása, ami Sajószentpétertől egészen a szlovák határig lehetővé tenné a biztonságos, kerékpáros közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!